• DOLAR 32.512
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2422.666
  • ...
 Şeyh Raid: Bu Mesele Bütün Müslümanların Meselesidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi, “Değiştirilen Gündemler Kıskacında Filistin” konulu bir program düzenledi. Programa konuşmacı olarak Mescidi Aksa Vaizi Şeyh Raid Fethi katıldı. 

Fethi, “Allah-u Teala, canlılar arasında insanları üstün kıldı, insanlar arasında peygamberleri seçti, aylardan Ramazan ayını mübarek kıldı, günlerden Cuma gününü mübarek kıldı. Şehirlerden ise üç şehri mübarek kıldı. Bunlar; Mekke, Medine ve Kudüs’tür.  Bu şehirlerin seçilmesi üzerinde yaşayan insanlardan dolayı değildir. Bu şehirler sadece Araplara da ait değildir. Bu şehirler tüm Müslümanların mübarek şehirleridir. Şu an Kudüs’te çok büyük bir zulüm yaşanmaktadır. Kudüs’te insanlar özgür değildir. Kudüs’te insanlar vergilerle borçlandırılmış ticaret yapamamaktadırlar. Kudüs’te 50 yaşın altındaki hiçbir Müslüman Mescidi Aksa’da namaz kılamamaktadır. Bir nevi ibadet etmek yasaklanmıştır. Filistin’de neredeyse her ailede bir şehit, bir yaralı veya bir tutsak bulunmaktadır. Filistin’de Müslümanların vatandaşlık hakları ellerinden alınmaktadır. Kendi evinizde bir tuğla dahi değiştiremezsiniz. Çünkü İsrail, Filistin’de nerdeyse her sokağa her eve kameralar yerleştirmiştir. Anında müdahale etmektedirler. Şu an İsrail Mescidi Aksa da tüneller kazmaktadır ve bu tüneller boyutu nerede olduğu hiç kimse tarafından bilinmemektedir.” dedi. 

Mescidi Aksa ve Filistin’in sadece Filistinlilerin veya Arapların meselesi değil bütün Müslümanların meselesi olduğunu ifade eden Fethi, “Bütün Müslümanlar bu meseleyi kendilerine bir sorumluluk ve bir vazife olarak görmelidirler. Şu an Filistinliler en büyük desteklerini Ürdün ve Türkiye hükumetinden görmektedirler. Bunun için bu hükümetlere teşekkür ediyoruz. Ancak Filistin meselesiyle ilgili tarihe baktığımızda benim pek ümidim yoktur.  Bu ümitsizliğin sebebi karşımızdaki İsrail devletinin çok güçlü olmasından değildir. Ümitsiz olmamın sebebi Müslümanlar arasındaki ihtilaftandır. Müslümanlar ne zaman bir ve beraberlik içinde olsalar Allah onları muzaffer kılmıştır. İhtilaf ve kendi aramızdaki anlaşmazlık bizi zayıflatan yegâne unsurlardır,” dedi. 

Fethi, konuşmasını yaptığı dua ile bitirdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir