• DOLAR 32.521
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2419.836
  • ...
Avrupa`da Yılın Son Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BERLİN- Avrupa Peygamber Sevdalıları 2014 yılının son Kutlu Doğum Etkinliği olması münasebetiyle çeşitli ilahi gruplarıyla beraber bir program düzenlendi.  Vahdet, Umut ve Rehber ilahi grupları tüm Peygamber sevdalılarını ilahi ve ezgileriyle coşturdu. 

Programın açılışı Selman Güneş’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Programı sunan Murat Korkut Hz. Muhammed’e salavat getirmenin önemine değinerek, “ Cimri o kişidir ki, benim adım geçtiğinde Salat ve Selamı getirmeyendir.” Hadisini hatırlattı. 

Korkut programa katılım gerçekleştirenlere ve organizatörlere teker teker teşekkürlerini sundu. 

Daha sonra Medrese Bildungsanstallt e.V. Yönetim Kurulu Başkanı Pedagog Münir Kılıçaslanaslan’ı bir konuşma yaptı. Kılıçaslan konuşmasına Türkçe ve Kürtçeyle gelenleri selamladı. 

Kılıçaslan konuşmasında Peygamberin misyonunu ve yaşadığı zorlu dönemlere kısaca değinerek,  “Onun gelmesiyle insanlar, insan olduklarının farkına varmışlardır” dedi. 

Program ilahi grupların seslendirdiği ilahi ve Wiesbaden Kız İlahi Grubu’nun seslendirdiği Şiir ve ezgileriyle devam etti. 

Programda bir konuşma gerçekleştiren Rehber TV Haber Spikeri Yunus Emiroğlu, coğrafyanın dört bir tarafında Mart ayının sonundan beri bugüne kadar Kutlu Doğum etkinliği ve Muhhammedi sevgiyi yaşadığına dikkat çekerek, “Biz bu sevdaya yabancı değiliz, bu sevda küllenmişti ve adımlar atıldı.” dedi. 

Diyarbakır’da 2006 dan beri İstasyon Meydanı’nda başlayan Peygamber sevdalılarının programlarına bugüne kadar milyonlarca katılımların olduğunu ifade eden Emiroğlu, ama en çok göğsü kabaranların Avurpa’daki Müslümanların olduğunu söyledi. 

Peygamberi tanımanın yolunun onu sevmede geçtiğine vurgu yapan Emiroğlu, “Onu en iyi tanıyalar onun asrısaadetinde el ele, gögüs göğüse, kol kola olan sahabeydi. Biz Sadece salat ve selam ile ve hayatını anlatan siyer, bir gazete kağıdı gibi okumamalı. Şu anda burada icra edilen programda bulunmakta Peygamberimizi ne kadar sevdiğimizi gösterir.” Dedi. 

Konuşmanın ardından Kuran’ı Kerim tilaveti için sahneye dünya güzel Kuran’ı Kerim okuma birincisi Hasan Sadeghi davet edildi.

Güzel tilavetiyle dinleyenleri mest eden Sadeghi daha sonra sahneyi tekrar ilahi gruplarına bıraktı. 

Program  Giessen Buhara Camii imamının yaptığı dua ile son buldu.  Davet edildi.
(Enes Oral / Mehmet Gündüz -İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir