• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Filistin İçin 14 Ülkeden 120 Milletvekili İmza Attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi Gazze Şube Başkanı Rami Abduh, İsrail`in Gazze`ye uyguladığı ambargoyu sona erdirmesi amacıyla başlatılan imza kampanyasına, aralarında İngiltere, Belçika, Fransa ve İrlanda`nın da bulunduğu 14 ülkeden 120 Avrupalı milletvekili ve siyasetçinin imza attığını söyledi.

Abduh, yaptığı açıklamada, imza kampanyasında kullanılan dilekçenin, Avrupa Komisyonu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve Avrupa Birliği dışişleri bakanlarına gönderileceğini belirtti.

Milletvekilleri ve siyasilerin, İsrail`in uluslararası hukuka ve insan haklarına saygı duymasını, ambargonun kaldırılmasını ve yaklaşık 2 milyon Filistinlinin maruz kaldığı toplu cezalandırma siyasetinden kurtarılmasını istediğini ifade eden Abduh, "İsrail`in Gazze Ambargosunu Kırmak İçin Avrupa Kampanyası`nın, İsrail`in Gazze`ye uyguladığı ambargoyu sona erdirmesi amacıyla başlattığı imza kampanyasına, aralarında İngiltere, Belçika, Fransa ve İrlanda`nın da bulunduğu 14 ülkeden 120 Avrupalı milletvekili imza attı" dedi.

Hamas`ın 2006 yılında seçimleri kazanıp iktidara gelmesinin ardından Gazze`yi "düşman toprakları" olarak ilan eden, bölgeyi havadan, karadan ve denizden abluka altına alan İsrail, Haziran 2007`de Gazze`nin "dünya ile bağlantısını kurduğu" 4 sınır kapısını kapatmıştı. İsrail ambargosunun yanı sıra 3 Temmuz 2013`teki askeri darbenin ardından Mısır yönetiminin de Refah Sınır Kapısı`nı kapatması ve tünelleri yıkması, 1 milyon 800 bin Filistinlinin, ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalmasına neden oluyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir