• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...

MARDİN – Mardin’in Kızıltepe ilçesi Mova Parkta Zümrüt Fuarcılık A.Ş’nin organize ettiği Magrotex 14. Mezopotamya Bölgesel Tarım Ekipmanları ve Gıda Hayvancılık Fuarının organizasyon Müdürü Mehmet Ünal ve fuarda stant açan firma yetkilileri fuarla ilgili bilgi verdi. Ziyaretçiler ise fuar ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.

 

Organizasyon Müdürü Mehmet Ünal şunları söyledi. “Mardin’de açılan ilk fuar uluslararası bir niteliği var. Bu anlamda fuarın içerisinde çeşitli etkinlikler yayınlanıyor. Hem bir fuar, hem bir kongre, hem de bir festival buluşması sanki bir karnaval havasında hazırlanmış bir organizasyon. Yoğunluğunun sebebi de bütün Mardin kamuoyunun kurum ve kuruluşların bu işi üstlenip sahiplenmesi fuar firmasından daha çok Mardin’in bu benim fuarım demesinden kaynaklanıyor.”

 

Oli makarna fabrikası sahibi ve iş adamı Bedran Karaboğa, “ Mardin, Mezopotamya ovasının içerisinde, tarıma dayalı sanayinin çok ciddi geliştiği  illerden biridir. 25-30 yıllık hayatımda hep hayal ettiğim bir şeydi. Tarıma dayalı böyle bir organizasyonla gıda fuarının açılması iş camiası olarak sevinç içerisindeyiz.” İfadelerini kullandı.

 

Mes bulgur sahibi ve iş adamı  Abdurrahman Zamir ise “Mardin için bu fuar çok güzel bir şey,  burada ürünümüzü tanıtıyoruz. İnşallah gelecek dönemde bizler için daha geniş ürünlerin sergilendiği özel bir fuar yapılacak.” diye konuştu.

 

Bedosan bulgur genel müdürü Mehmet Nur Kurtay ise  “Bu fuarın her sene yapılması gerekir Mardin için çok iyi halkımızın rağbetinin de çok yüksek olması bizi sevindiriyor.” dedi.

 

Tarım aletleri Kızıltepe bayii ve işadamı Faruk Kılınç da  “Mardin, Mezopotamya ovasında ilk fuarımızı yaşıyoruz. Mardin’de ilk fuar olması nedeniyle bu kadar yoğun ilgi göreceğini tahmin etmiyorduk. Beklentimizin üstünde bir fuar gerçekleşiyor. Gerek organizasyon olarak gerekse kurum amirlerimizin valimizin kaymakamımızın destekleri had safhada dolasıyla bu fuarın verimliliği açısından son derece memnunuz fuarın önümüzdeki dönemler için daha kaliteli ve geniş fuarlara sebep olacağını düşünüyoruz. Tüm ilçelerimizde yoğun katılım vardı ilgiden dolayı 3 gün boyunca hiç oturmadık. Son iki ay içerisinde yaptığımız en verimli satışı gerçekleştirdik. 4 aya sığdırılacak satışı bu fuarda 4 günde yaptığımızı diye bilirim.” İfadelerini kullandı.

 

Ziyaretçi Hamit Demirkaya, ilk defa böyle bir fuarın Mardinimizde düzenlenmesi tüm halkımızı memnun ediyor.  Bunun devamını bekliyoruz. Hem bölgemiz için hem de tarımla uğraşan insanlarımız için gayet faydalı bir şey.” dedi.

 

Ziyaretçi Salih Aydoğan ise “fuarın çok güzel, aradığımız her şeyi burada gördük. Keşke her zaman böyle imkânlar memleketimize verilse.”  (Mehmet Aslan-İLKHA)