• DOLAR 32.582
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2416.345
  • ...
DEDAŞ elektrik kesintileri ile ilgili çalışma başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK-DEDAŞ  elektrik kesintilerini düşürmek  ve şehirde yaşanan arızaları onarmak amacıyla çalışmalar başlattı.

Konu hakkında basına bilgi veren DEDAŞ İl Müdürü Rıza  Oğlak, bahar aylarında  şebekeden çekilen yük ile arıza sayısı ve sürelerinin minimum olduğunu  belirterek bu ayların arazi şartları bakımından verimli olduğunu ifade etti.

Oğlak şöyle konuştu: “Şırnak’ın enerji ihtiyacını kesintisiz olarak karşılamak ve aşırı yükleme sonucu oluşan arızalara en kısa zamanda ve etkin biçimde müdahale etmek istiyoruz .Özelikle kış aylarında abonelerimizin çoğu ısınma ihtiyacını elektrikle temin etmek istemeleri ve kaçak elektrik kullanımlarından ötürü talep gücünün kurulu tesislerimizin çok sütünde bir talep olduğundan trafo ve panolarımızda arızalara, yanmalara ve tel koplarına neden olmaktadır.Mevcut sistemizi daha da güçlendirmek amacıyla çalışmalarımıza ağırlık vermiş bulunuyoruz.” diye konuştu.

DEDAŞ işletme müdürü Kemal Kaçgin de Şırnak’ta yapılan ve yapılacak çalışmaların abonelere duyurulduğunu ve çalışmaların bu şekilde başladığını söyledi.

Bugün saat 12.00 ile 15.00 arası Yeni Mahalle Yaşamkent Sitesi’nde bulunan Uludere fiderini besleyen enerji hattında bugün çalışma olduğunu ve bu çalışma sonucunda 3 saatlik bir elektrik verilmeme durumu olduğunu belirtti.

Kaçgin, onarım ve bakım ekiplerinin özverili bir şekilde çalıştığını belirterek  “Onarım ve bakım çalışmaları kapsamında Şırnak ve bağlı ilçe,belde ve köylerde programlı kesintiler olacaktır bunuda gerek yazılı olarak,gerekse belediyeden anonslarla abonelerimize bilgi vereceğiz.’’diye konuştu

(Ekrem Payan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir