• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
Yahudiler Camiye Saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RAMALLAH  - Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah  erken saatlerde El-Halil kentinin kuzeyindeki Halhul beldesinde bulunan Yunus Peygamber Camii`ne saldırdı.

FİEM’in haberine göre,  görgü tanığı Muhammed Zemaira,  onlarca Yahudi yerleşimcinin işgal güçlerinin yoğun güvenlik tedbirleri altında Halhul beldesi Yunus Peygamber bölgesine baskın düzenlediğini söyledi. Zemira, Yahudi yerleşimcilerin caminin avlusunda ayin yaptığını bildirdi.

Bu arada, Yahudi yerleşimcilerin daha önce de söz konusu camiye ve bölgede bulunan bazı mezarlar ile tarihi yerlere baskınlar düzenlediği, baskın düzenledikleri yerlerde kendilerinin de ibadet etme haklarının bulunduğunu söyledikleri ifade edildi.

Öte yandan, Et-Tevane bölgesi sakinlerinden Muhammed Rab`i, Filistin Enformasyon Merkezi`ne yaptığı açıklamada, bir grup Yahudi yerleşimcinin El-Ayn, El-Mefgara, Et-Tube bölgelerinde Filistinlilere ait zeytin ve badem fidanlarını sökerek kaçtığını söyledi.

Dün, Yahudi yerleşimcilerden biri Musab Rab`i isimli Filistinli çocuğu kaçırmış fakat çocuğu Et-Tevane yakınlarındaki Yahudi yerleşkesine götüremeden yakalanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir