• DOLAR 32.545
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2430.872
  • ...
Kompass Derneği`nden Kur`an Paneli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ALMANYA - Geçen yıl Amerikalı Rahip Terry Jones`in 11 Eylül`ü "Kur`an Yakma Günü" ilan etmesi üzerine, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman`da düzenlenen tepki mitinginde ilan edilen, "11 Eylül Kur`an-ı Kerim`e Sahip Çıkma Günü" münasebetiyle Kompass Derneğinde bayanların da takip etme imkânı bulduğu bir panel düzenlendi.

 

Kur`an Kerim ve Cevşen`in okunmasıyla başlayan panel, siyer araştırmacısı Ahmet Baygın`ın `Kuran-ı Kerim`in Müslümanlar için Anlamı` konulu sohbetiyle devam etti.

 

Sohbetinde Kur`an okumanın ve ona sahip çıkmanın önemine değinen ve zamanımızda İslam düşmanlarının ilk hedef aldıkları hususların başında Kur`an olduğuna vurgu yapan Baygın, sözlerini Allah Resulü`nün (sav) Kur`an hakkındaki şu hadisi ile sürdürdü: "Evlerinizi Kur`an okuyarak aydınlatın. Yahudi ve Hıristiyanlar gibi evlerinizi kabirlere çevirmeyin. Kiliselerde ve havralarda namaz kıldıktan sonra evlerini ihmal ettiler. Hiç şüphesiz bir evde Kur`an okununca o evin hayrı çoğalır, ehli artar. Gökteki yıldızların dünya ehli için parlamaları gibi, onlarda gökyüzü ehli için parlarlar."

Kur`an öğrenme ve öğretmenin ehemmiyetine de değinen Baygın, her Müslüman ferdin Kur`an eğitimini muhakkak alması gerektiğini ve aile fertlerinin de bu eğitimi almasının sağlanması gerektiğini söyledi.

 

Konuşmasına Allah Resülü`nün (sav), "Kur`an ehli olanlar, nebiler ve resuller hariç, Ademoğulları içerisinde en üstün derecelere sahip kimselerdir" hadisiyle son veren Baygın`ın, Kur`an eğitimi ve onu sahiplenmenin önemine tekrar ve tekrar vurgu yapması dikkatlerden kaçmadı.

 

Sohbetin akabinde Aşr okunurken, program, yapılan dua ile son buldu.

 

Katılımcılar tarafından beğeni toplayan panelin her sene tertip edilmesi temenni edildi.

 

Dernek yöneticilerinden alınan bilgilere göre, bu tür programların önümüzdeki zaman zarfında da ihya edileceği öğrenildi.

Ahmet Bayram - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir