• DOLAR 32.599
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2495.76
  • ...
Mübarek`in Duruşması 24 Eylül`e Ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`ın halk ayaklanması sonucunda istifa eden eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, oğulları Ala ve Cemal ile eski İçişleri Bakanı Habib El Adli`nin, güvenlik güçlerine göstericileri öldürme talimatı suçlaması ile yargılandıkları davada 6. celse sona erdi.

Kahire Ağır Ceza Mahkemesi, bu duruşmada, başta Yüksek Askeri Konsey Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi ve Genelkurmay Başkanı Semi Annan olmak üzere askeri yetkililerin ifadesini almayı planlıyordu.

Tantavi ve Annan, ülkedeki güvenlik durumunu mazeret göstererek mahkemeye gelmediler.
Dava 24 Eylül`de görülmeye devam edilecek. Daha önce, bugün başlayarak Perşembe gününe kadar yapılacak kapalı oturumlarda askeri yetkililerin ifadelerinin dinlenmesi planlanıyordu.

Mısır Yüksek Askeri Konsey Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi`nin 24, Genelkurmay Başkanı Semi Annan`ın da 25 Eylül`de mahkemeye gelerek ifade vermesi bekleniyor.

Müdahil avukatlarından edinilen bilgiye göre, bugün görülen 6. celsede mahkeme, davacı ve davalı avukatlarının ek taleplerini dinledi. Tantavi ve Annan`ın mazeret ve özür beyanını alan Mahkeme Başkanı Ahmet Fehmi Rifat, duruşmaların 24 ve 25 Eylül günlerinde yapılmasına karar verdi.

Demir kafes içinde yargılanan Mübarek, oğulları Cemal ve Ala ile eski İçişleri Bakanı Habib El Adli bu oturumda konuşmadılar.

Mahkeme dışında ise yine Mübarek yanlıları ile karşıtlarının gösterileri vardı. Mübarek`in yargılanmasını protesto eden yanlıları ile idamını isteyen karşıtlarının birbirleriyle temas etmesini güvenlik güçleri engelledi.

Mahkeme önünde gelen Mısır`ın ünlü futbol kulübü El Ahli`nin taraftarları da Mübarek ve Adli aleyhine sloganlar attılar.

Duruşmaya alınmayan bazı müdahil avukatlar mahkemeye tepki gösterdiler. İçeriye alınmayan müdahil avukatlar, "İznimiz olduğu halde içeriye alınmıyoruz. Sivil bir mahkeme, bize askeri mahkeme kanunu uyguluyor. Bu durum kanuni değil" dediler.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir