• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
Sağnak yağışın ardından vatandaşlar parklara akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin’de iki gündür devam eden sağnak yağışın ardından, güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar soluğu park ve sahilde aldı.

İki gündür hafif yağan yağmurdan sonra dün yağan sağnak yağışın ardından, havanın bugün güneşli olmasını fırsat bilen vatandaşlar sahil ve parklara akın etti. Sahili ve parkları dolduran vatandaşlar, seyar satıcılarının yüzünü güldürdü.

Sahile gelen çocuklara ve gençlere 7 yaşından beridir uçurtma satan Hasan Arslan, havanın rüzgarlı olmasından dolayı işlerinin iyi gittiğini belirtti.

7 yaşından beridir sahilde olta malzemesi, ilk baharda ise uçurtma satarak geçimini sağladığını belirten  Arslan şunları söyledi: “Yaptığım uçurtmaları çocuklar alıyor, aileler alıyor. Bazen gençler alıyor, uçurduktan sonra bana tekrar bırakıyorlar. Ben 7 yaşından beridir hem uçurtma yapıyorum hemde balık malzemesi falan satıyorum. 7 yaşından okula başladım. Daha sonra tatilde bu işlere bakıyordum. Şimdi balık malzemesi erken olduğu için bu ay uçurtma mevsimi olduğu için uçurtma satıyorum. Benim kendim yaptığım uçurtmalar hazırlarına nazaran daha çok satlıyor.” 

Sahilde gezi motoru ile insanlara sahili gezdiren gemilerin ise, havanın güneşli olmasından dolayı işlerinin iyi gittiği görüldü. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir