• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İmam Hatipli Esmalar: Zulme Dur Diyeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Mısır’da cunta yönetimin verdiği idam kararını protesto amaçlı Diyarbakır’da yapılan basın açıklamasına katılan İmam Hatip Lisesi’nde okuyan kız öğrenciler, Mısır’da bir insanlık ayıbının yaşandığını ve dünyanın buna sessiz kaldığına dikkat çektiler. 

İLKHA’ya açıklamada bulunan imam hatipli kızlar, zulme dur demek için bu tür eylemleri çoğaltacaklarını ifade ettiler. 

“İmam Hatipli Esma’lar burada”
Diyarbakır Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan Nazlıcan Öner, Mısır’daki yapılan zulmü kınamak amacıyla protesto açıklamasına katıldığını ifade ederek, “Binlerce insan öldürülüyor kimsenin sesini çıkardığı yok. Bu zulme artık birilerinin dur demesi gerekiyor. Biz de imam hatipli Esma’lar olarak buradayız.” dedi.

“Burada Mısır’ın direnişine şahit oluyoruz”
“Şuan burada Mısır’ın direnişine şahit oluyoruz.” diyen Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Asude Erdem ise, “Mısır’da bulunan kardeşlerimizle direniyoruz. Bu mitingler ilk değil. Yurdun dört bir yanında bu tür mitingler oluyor ve biz bu mitinglere destek veriyoruz.” ifadelerini kullandı. 

“Direnişin Esmalarıyız”
Diyarbakır Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zeynep Tekdal, direnişin birer sembolleri, Esmaları olarak protesto açıklamasına katıldıklarını belirterek, “Burada Mursi’nin ‘Ya dünyayı kuşatacak bir zafer ya da Allah’a sunulacak şehadet’ sözünü tekrarlıyoruz.” diye konuştu. 

İdamlara karşı sesimizi duyuralım”
Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Fatıma adlı öğrenci ise, yaşanan zulme dünyanın sessiz kaldığına dikkat çekerek, “Mısır’daki kardeşlerimizin direnişine destek vermek için buraya toplandık. Tüm İslam ülkelerinde aynı şekilde protesto gösterileri yapılmış olsa bu şekilde tüm dünyaya sesimizi gür bir şekilde duyurmuş olabiliriz. İki ağaç kesildi diye ortalık karıştı ama binlerce insan ölüyor hiç kimse ses çıkarmıyor.” şeklinde konuştu.

(Emrullah Araz / Ali Adiyaman-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir