• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
Batman`da `Gençlik Satranç Turnuvası` düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman’da yaklaşık 50 lise öğrencisinin katıldığı “Gençlik Satranç Turnuvası” düzenlendi. 

Türkiye Satranç Federasyonu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Batman Satranç İl Temsilciliği ve Batman Endüstri Meslek Lisesi katkıları ile düzenlenen Batman “Gençlik Satranç Turnuvası” Endüstri Meslek Lisesi salonunda yapıldı. 

Satranç turnuvasında bilgi veren Turnuva Hakemi Mehmet Ozan, “Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte Batman Satranç İl Müdürlüğü ve Batman Endüstri Meslek Lisesi’nin beraber organize ettiği bir satranç turnuvası yapıldı. Satranç turnuvasında çeşitli okullarımızdan yaklaşık 50 sporcu katıldı. Satranç Batman’da ilgi gören bir spordur. Batman’da başarılı satranç sporcularımız var. Endüstri Meslek Lisesi yönetimine satranç turnuvasına katkılarından dolayı tebrik ediyoruz.” dedi. 

Turnuvaya çeşitli lise okullarından öğrenciler katıldı. 7 turda oluşan satranç turnuvası sonunda ilk üçe girenlere kupa ve madalya verildi. Ayrıca Batman Endüstri Meslek Lisesi müdürlüğü tarafından da ilk üçe girenlere ödülleri verildi. 

Satrançta sporcuların Uluslar arası derecelendirmeleri ELO ile Ulusal Derecelendirmeleri ise Ulusal Kuvvet Derecesi (UKD) ile ifade edilmektedir. Batman’ın 204 UKD’li sporcu ve ELO’lu sporcuları ile çevre illerin birçoğundan daha fazla UKD’li sporcuya sahip olduğu öğrenildi.(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir