• DOLAR 32.587
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2523.479
  • ...
Havalar ısındı, yılanlara dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN -  Kozluk ilçesinde sıcaklıkların artması ile tehlikeli yılanlar da ortaya çıkmaya başladı. Kırsal kesimlerde sık görünen yılanlar, ilçe merkezinde de görünmeye başlandı. 

Havalar ısınmasıyla ortaya çıkan zehirli yılanlar, özellikle bağ ve bahçelerde oynayan çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor. Kırsal kesimlerde koyun otlatan çobanların sıkça zehirli yılanlarla karşılaştıkları ve yılanlarca ısırılma riski taşıdıkları belirtiliyor. 

Dağ ve kırsal kesimlerde çobanlık yapan Ali Dursun, ilçe merkezine yakın bir yerde 4 metre uzunluğunda bir yılanla karşılaştığını söyledi. Tehlike arz ettiğini düşündüğü için yılanı öldürdüğünü belirten Dursun, “Havalar ısındıkça daha fazla yılan bağda, bahçede geziyor. Dikkatli olunmazsa bu yılanlar hiç umulmayan anda kişiyi sokabilir. Yaz mevsiminde yılanlara dikkat etmek gerekiyor”dedi.

Öte yandan, ilçe merkezinde bir evin giriş kapısında görünen 2 metre uzunluğundaki yılan, ev halkına korku dolu anlar yaşattı. Ev sahibinin müdahalesiyle yılan etkisiz hale getirilerek olası ısırma hadisesinin önüne geçildi.

İlçede geçen yıl, yılan sokması sonucu bazı kişilerin ölümden döndüğünü hatırlatan yetkililer ise, yılan ve kırkayak gibi zehirli sürüngenlere karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyorlar. (M. Said Aksoy-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir