• DOLAR 32.516
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2428.624
  • ...
Suriyeli Ailelere Viranşehir Cami-Der El Uzattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Viranşehir ilçesine yeni sığınan 3 Suriyeli aile perişan halde . Halep kentinden kaçarak Kilis’e  giriş yapan ve doluluk nedeniyle kampa alınmadıklarını  iddia  eden aileler son olarak yeni açıldığını duydukları Viranşehir -Ceylanpınar  arasında yer alan kampa  sığınmak umudu ile Viranşehir’e geldi. Buradaki kampa da yerleşemeyen aileler ortada kaldı. 

Yağmur nedeniyle ıslanan ve yaşamsal hiç bir şeye sahip olmayan aileler  kışla camisine sığındı. 

Camiye sığınan bir aileye, Viranşehir’e hayırlı hizmetlerini yürüten Cami-Der yardım elini uzattı. Aileyi camiden alıp bir dükkana yerleştiren dernek  yetkilileri, aileye gıda, giyim, halı, bataniye, mutfak araç- gereçleri gibi yaşamsal malzemeler  temin ederek, aileyi büyük bir sefaletten kurtardı.

Ailelerin durumu hakkında bilgi veren Cami-Der yardım komisyonu başkanı İbrahim Halil Dolaş,"Aileler çok zor durumdaydı. Biz ilk etapta yapılması gerekeni yaptık. Fakat ailelerin evlere ve işe ihtiyacı var. Her gön onlarca Suriyeli aile derneğimize  başvuruda bulunarak yardım, ev  ve  iş talebinde bulunmaktadır.  Viranşehir’de yerlilere bile ev ve iş bulunmazken, Suriyelilere  ev ve iş bulmamız çok zor. Yardım sahipleri, ev sahiplerini ve ellerinden iş imkanı olanları yardıma davet ediyoruz".dedi. 

Yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Suriyeli aileler, "Biz evlerimizin Esat tarafından bombalamasından dolayı evsiz kaldık.Canımızı kurtarmak için Türkiye`ye sığındık. 15 kişiden oluşuyoruz. Elimizde iş yok evsiz durumundayız ve çaresiziz. Cami-Der şimdilik bizlere el uzattı. Allah kendilerinden razı olsun.Bizler karnımızı doyuracak bir işe ve kafamızı sokacağımız bir eve ihtiyaç duyuyoruz."dediler. 

Suriyeli aileler dillerinde dua, gözlerinde yaş ve zalimlere beddualar ederek bir yardım eli bekliyor. (Sabri Acet-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir