• DOLAR 32.569
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2433.933
  • ...
Öğrencilere trafik bilgilendirme semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) toplantı salonunda düzenlenen seminere Vali Hasan İpek, Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, İl Jandarma Komutanı Albay Musa Sakoğlu ve  TSO Başkanı Osman Geliş katıldı. 

Emniyet Müdürü  İsa Aydoğdu  seminerde  yaptığı konuşmada,  Şırnak genelinde  2014 yılının  ilk üç ayı içerisinde, 2 ölümlü kaza, 110 yaralanmalı kaza ve 79 maddi kaza meydana geldiğini,  bu kazalarda 3 vatandaşın hayatını kaybedip, 156  kişinin  de yaralandığını söyledi. 

Seminerde öğrencilere trafik ışıkları, emniyet kemeri, kask kullanmanın önemi ile uykusuz, süratli ve alkollü araç kullanmanın getireceği muhtemel kazalar ile  yaya kaynaklı kazalar,  mobese görüntüleri sinevizyon gösterimi  eşliğinde  öğrencilere gösterildi. 

Ardından İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil servisinde görevli sağlık memuru Leyla Acar, yaptığı   “Kazalarında İlk Yardım” konulu sunumda öğrencileri bilgilendirdi. 

Programın sonunda, Trafik Haftası nedeniyle yapılan kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri  verildi.  (Ekrem Payan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir