• DOLAR 32.498
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2489.253
  • ...
SON DAKİKA
Misyon Ve Vizyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her ne olursa olsun insan misyon sahibidir davası olmayan insan değildir. Dünyalık veya Ahiret namına insan ortaya bir takım davranışlar bırakır ve bunlarda insanın düşünce duygu ve davranışlarında kendini açık net belli eder.
Misyon ve vizyon dengesi çok önemlidir. Dünyayı istediğini belirten biri dünyalık adına çalışır gayret eder öyle bir tablo çizer ve gayreti samimiyeti doğrultusunda kazanımları olur. Ahireti isteyenler dünyada Allahı ve kainatı kendilerine şahit kılarak duygu düşünce ve davranışlarında ihlası gözeterek gayret gösterirler. İkisinin de bulunduğu mekan dünyadır ve uğraş ve yeteneklerini ortaya bırakacağı alanda dünyadır. İşte tam bu noktada işleri bir birine karıştıranlar misyonuna ve vizyonuna uygun olmayan davranışlarda bulunurlar. Allah muhafazaa eylesin hem dünyadan hemde ahiretten mahrum kalırlar. Bir örnek vereyim…

 

Örtünmek Allahın emridir adabına göre örtünmek fazilettir. İhlas ile örtünmek erdemdir. Ben haya ediyorum utanıyorum Allah tan korkup emrine uydum. Modaymış, yok efendim bu yılın rengi şuymuş yeni ürünler çıkmış defile yapılmış ünlü mankenler sergilemiş bunlar benim örtümün üzerinden beni vurmaya çalışan yaralamaya çalışan insanlardır onlara en güzel cevabım duruşum misyonuma vizyonuma uygun olarak yaşamamdır. Şunu unutmayalım medya basın sosyal ağlar örtü ile doğrudan savaş yerine onun içini boşaltma savaşına girişmiş durumdalar yolda araçta parkta kafası karıştırılmış inancına saygısı kalmamış tiplere örnek gösterilen çarpık insanlar daha fazla tahribat yapsın diye sürekli gösterilmekte. Duygu, düşünce ve davranışlarıyla insanlara misyon ve vizyon sahibi olduğunu hatırlatan yiğit kardeşlerimin sayısının ve niteliklerinin artması, örtünme seferberliği çağrısının içiminde hayat bulması dileğiyle Allaha emanet olun…

 

Asiye Sayın / Ankara - Yaş: 25 (Sosyoloji 3. Öğrencisi)

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir