• DOLAR 32.342
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2311.305
  • ...
SON DAKİKA
`Taksim projesinde hukuki süreç devam ediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Eminönü Yeni Camii önünde yapımı tamamlanan Yeni Camii Meydanı’nın hizmete alım törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, açılış programından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, “Danıştay 6. Daire, İstanbul 1. İdare Mahkemesi Taksim Yayalaştırma Projesi`ni iptal etti. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklinde ki soruya Topbaş: “Tabi bunun hukuki süreci devam ediyor. Bir üzüntümü de dile getirmek istiyorum. Bir belediyenin yerel yönetimlerin hizmet yapmasının ne kadar zor olduğunu ortaya koyan bir karar bu esasında.”şeklinde cevap verdi.

“Karar İstanbulluların”

Taksim Yayalaştırma Projesi’nin İBB Meclisi’nde Oybirliği ile geçtiğini hatırlatan Topbaş, “İstanbulluların yetki vererek İstanbul Meclisine gönderdiği meclis üyelerinin oybirliğiyle geçmiş bir karardı bu.  Tüm siyasi partilerimiz destek vermiş. Biz de Koruma Kurulumuza göndermişiz. Koruma Kurulumuzdan onay verdiği bir projenin nasıl iptal edildiğini anlamak zor. Bu projeyi STK’lara anlatmamıza rağmen, İBB sitemize koymamıza rağmen, meclisimizde mutabakatı olmuş bir kararın iptalini anlamak gerçekten güç” diye konuştu.

Yerel yöneticiler olarak yaptıkları tüm hizmetleri İstanbullular daha rahat, daha konforlu bir yaşam sürsün diye yaptıklarını belirten Topbaş cevabını şöyle sürdürdü: “Bizim önümüze de bir takım engeller konursa hizmet edemez ve zamanı kaçırırız. Dünya hızla değişiyor. Dünyada ki bu hızlı değişimi yakalayamaz diğer kentlerle olan yarışa giremezsek şehrimizi dünyada adından söz ettirecek bir şehir haline nasıl getirebiliriz?”

“Engel tanımıyoruz”

İstanbul’un 15 milyonu geçen nüfusuyla birlikte her geçen gün yeni hizmetlere ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Topbaş, “Bizler İstanbul’daki trafik ve yaya işleyişinin sorunsuz hala getirmek için de bu tür projeleri yapmak zorundayız. Danıştay’ın da aldığı bu kararı vatandaşlarımızda görüyor.  Ve ben inanıyorum ki vatandaşlarımız tavırlarını da bizden yana koyacaktır. Ve bizim hizmet ederken de ne kadar zorluk çektiğimizi anlayacaktır. Bizler engelli koşuya alıştık artık. Engel tanımıyoruz.”dedi.

Danıştay’ın verdiği iptal kararının Taksim Yayalaştırma Projesi’ni etkilemeyeceğinin altını çizen Topbaş, “Orada alt geçit faaliyeti devam edecektir. Her halde toprak dolduracak halimizde yok. Proje bitmiştir. Hayata geçmiştir. Zemin çalışmasını da yapma imkânımız var. O çalışma da yakında başlayacak. Orada iptal edilen planlarla ilgili bizim de yeni plan yapma yetkimiz ve sürecimiz var. İBB Meclisinin bunu yapma yetkisi var. İstanbul için ne gerekiyorsa yapacağız. Biz çünkü bu yetkiyi aldık İstanbullulardan. Danıştay’ın verdiği bu kararı da bir engel olarak görmüyoruz.”

“Yanlışta ısrar etmeyiz” diyen Başkan Topbaş sadece Taksim Yayalaştırma Projesi değil başka yerlerle ilgili olarak da yargıya götürülen projeler olduğunu hatırlattı. İstanbul’daki tüm projeleri katılımcı yönetim anlayışıyla yaptıklarını, iptal edilmiş projeleri de yeniden yaptıklarını söyledi.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir