• DOLAR 32.61
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2498.654
  • ...

BATMAN - Dicle Kalkınma Ajansı 2014 Yılı ilk Kalkınma Kurulu Toplantısı Batman’da TPAO Bölge Müdürlüğü Kristal Park Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Kalkınma Kurulu Toplantısı Mardin merkezli düşünce kuruluşu olan Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül başkanlığında yapıldı.

 

 

Toplantı DİKA Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay ile Kalkınma Kurulu Başkanı Ahmet Akgül’ün açılış konuşmalarıyla başladı. Ardından önceki toplantıda alınan kararlar ile toplantının gündem maddeleri kâtip üye Batman ABİGEM Direktörü Harun İpekyüz tarafından kurul üyelerine okundu.

 

 

DİKA’ın Araştırma, Strateji Geliştirme ve Programlama (ASGP) Birimi Uzmanı Elçin Demirel tarafından DİKA’ın 2013 yılı faaliyetleri hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

 

 

DİKA’ın ASGP Birimi Uzmanı Ayşe Akyapı tarafından dört ilde yapılması öngörülen güdümlü projeler hakkında geniş kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Daha sonra DİKA’ın ASGP Birimi Uzmanı Özgür Sertaç Azizoğlu tarafından DİKA’ın 2015 yılı Mali Destek Programları hakkında bilgi verildikten sonra kurul üyelerinin görüşleri alındı.

 

 

Son olarak kalkınma kurulu üyeleri arasında çalışma grupları oluşturularak anket uygulaması gerçekleştirildi. Toplantının değerlendirme bölümünde de kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından toplantı sona erdi.

 

 

DİKA mevzuatı gereği altı ayda bir olmak üzere yılda iki kez toplanan Kalkınma Kurulu, toplantılarını bağlı bulunduğu illerde sırayla yapıyor. Dicle Kalkınma Ajansı’nın danışma organı olan kalkınma kurulu üyeleri DİKA’nın faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi’ndeki (Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt) kamu ve özel sektör olmak üzere çeşitli meslek gruplarından katılan 100 kişiden oluşuyor. (M.Fatih Akgül-İLKHA)