• DOLAR 32.574
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2435.147
  • ...
Eğitimciler ihtiyaç sahibi öğrencileri sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe ilçesinin değişik yerlerinde görev yapan eğitimciler tarafından kurulan Kızıltepe Yaşam Boyu Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Çıplak köyünde ikamet eden ve Kızıltepe’yi hiç görmemiş ihtiyaç sahibi ilköğretim okulu öğrencisi 10 çocuğu Kızıltepe’de ağırlayarak sevindirdi.

Köyden gelen öğrenciler, dernek tarafından önce bir alış-veriş merkezinde gezdirildi, ayrıca her öğrenciye 50 liralık gıda alışverişi yaptırdı. Ardından Kızıltepe Öğretmen Evi Restaurant’ta ağırlanan öğrencilere öğlen yemeği ikram edildi.

Kızıltepe Yaşam Boyu Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı İsmail Atay, “Çıplak İlköğretim Okulunda okuyan yardıma muhtaç öğrencileri Milli Eğitim vasıtasıyla tespit ettik ve bugün Kızıltepe de ağırladık.” dedi.

Davetli olarak yemeğe katılan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise öğrencilerle yemekte buluştu. Kaymakam Ermiş, “Farklı noktalarda görev yapan öğretmen arkadaşlarımız Yaşam Boyu Eğitim adı altında bir dernek kurmuşlar. Okullarında başarılı öğrencilerimize yönelik böyle bir organizasyon yapan derneği tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Öğrenciler, topluca çekilen hatıra fotoğrafının ardından  ailelerine teslim etmek üzere köylerine gönderildi.

(Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir