• DOLAR 32.565
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2416.87
  • ...

BURSA – Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Şimşek ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. Mimarlar Odası ve Nilüfer Belediyesi’nin ortak yürüteceği projelerin de ele alındığı ziyarette, Mimarlar Odası Bursa Şubesi, ‘Oyun Engel Tanımaz’ projesi kapsamında yapılması düşünülen çocuk parkı için Mustafa Bozbey’den destek sözü aldı.

 

Bursa’ya vizyon katacak projelerin yanı sıra, sosyal sorumluluk projelerine de imza atmak istediklerini belirterek, Mustafa Bozbey ile fikir alışverişinde bulunan Can Şimşek, “Mimarlar Odası Bursa Şubesi olarak, hem Bursa’ya değer katacak projelerde, hem de süregelen sosyal sorumluluk projelerinde Nilüfer Belediyesinin desteğini görmek istiyoruz. Bu bağlamda, 2 yılı aşkın süredir sürdürdüğümüz ‘Oyun Engel Tanımaz’ projemiz kapsamında gerçekleştirmeyi düşündüğümüz engelli park alanı için sizden uygun bir yer talep ediyoruz” dedi.

 

Engelli park alanının yapımı aşamasında Bursa’da faaliyet gösteren Oyak Renault, Tofaş, Bosch gibi büyük firmalardan destek isteyeceklerini de belirten Şimşek, “Planladığımız proje hayata geçtiğinde, Bursa’nın büyük bir eksiği giderilmiş olacak. Bu anlamda, büyük firmalara bu sosyal sorumluluk projesi ile ilgili çeşitli öneriler götüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

Projenin gerçekleştirilmesi için iki dalda proje yarışması açmak istediklerini belirten Şimşek, “Park oyuncakları için Endüstriyel Tasarım, Park tasarımı içinse mimari proje yarışması açacak ve engelli vatandaşlarımız için ideal park alanının projelendirilmesini sağlayacağız. Türkiye’de bir ilk olacak projenin gerçekleşmesi hususunda Nilüfer Belediyesi’nin ve Bursa’nın öncü firmalarının desteği önemli” dedi.

 

Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin yürüttüğü çalışmaları ve sosyal sorumluluk projelerini yakından takip ettiklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, “Mimarlar Odası, faaliyetleri ile hepimizin takdirini almış önemli bir STK konumundadır. Nilüfer Belediyesi olarak, Mimarlar Odası ile ortak projeler yürütmekten ya da üretilecek projelerde işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyarız. ‘Oyun Engel Tanımaz’ projesi kapsamında da her türlü desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı. (Veysi Siyah - İLKHA)