• DOLAR 32.594
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2495.612
  • ...
`Ey zalimler! Bu Zulümlerin Hesabını Vereceksiniz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis Kardeşlik ve Adalet Platformu(BİKAP), Mısır cuntasının verdiği idam kararlarını protesto etmek için yaptığı basın açıklamasında, zalimlerden hesap sorulması gerektiği vurgulandı. 

Cuma namazından sonra merkez Ulu Cami önünde halkın yoğun katılımıyla yapılan basın açıklamasını, Memur Sen iş kolu dönem sözcüsü Yılmaz Aslan okudu.

İslam âleminin içinde bulunduğu durumu yeniden gündeme almak, gündemde tutmak ve Mısır’da askeri cuntanın hukuksuzca verdiği idam kararına karşı tepkilerini dile getirmek için bir araya geldiklerini söyledi.

“Ergeç bu zulümlerin hesabını vereceksiniz”
Aslan basın açıklamasının devamında, “İslam alemi içinde ortaya çıkmış insan suretinde fakat vahşi canavarlara dönüşmüş; Nemrutlara, Firavunlara, Şeddadlara adeta rahmet okutturan ve insana ‘zalimler için yaşasın cehennem’ dedirten insanlar bulunuyor.” Dedi.

Aslan zalimlerin er geç yaptıkları zulümlerinin hesabını vereceğini ifade ederek, “Ey zalimler; Biliniz ki ve Bilesiniz ki yaptıklarınız yanınıza kar kalmayacak. Er geç bu zulümlerinizin hesabını vereceksiniz. İmzaladığınız idam fermanları kendinizin vicdanlarınızın idam fermanı olacaktır. Çocukların, masumların üstüne yağdırdığınız varil bombaları vicdanlarınızda patlamakla kalmayacak ruji mahşerde sizi şeytanlarla, ebucehillerle, deccallarla arkadaş yapacaktır. Çünkü herkes o gün sevdiğiyle, izlediğiyle desteklediği ile beraber olacaktır. Ey ehli küfür bizleri; mezhepçilikle, milliyetçilikle, kavmiyetçilikle, dincilikle, cemaatçilikle, siyasetçilikle, ötekicilikle, inkarcılıkla, küfürcülükle, ateistlikle, ayrılıkçılıkla parçaladınız yuvalarımızı dağıttınız, bölerek güçsüzleştirmeye ve doymak bilmez hırsınızla parçalayıp yutmaya çalıştınız. ” Şeklinde basın açıklamasın sürdürdü.

“Bizler zulme rıza göstermeyip, direneceğiz”
Zulme rıza göstermeyeceklerini hatırlatan Aslan, daha sonra “ Sizler hata yaptınız. Sıbğatullah Arvasiyi, Feyzullah Ensari’yi, Abdurrahman gaziyi, İdris-i Bitlis’iyi, Zülküf peygamberi, Bediüzzaman’ı unuttunuz. Sizler Oxini, Norşıni, Ahlatı, Hizan’ı, Tatvan’ı, Adilcevaz’ı unuttunuz. Sizler Ecdadını unutmayacak Bitlisi Bitlisliyi unuttunuz.

İşte Bizler o ecdadın torunları olarak Fikirlerimiz, görüşlerimiz, resimlerimiz, cisimlerimiz, isimlerimiz ayrı ayrı olsa da, ruhlarımız bir, inancımız bir, kitabımız bir, Önderimiz bir, atamız bir, rehberimiz bir, Allah’ımız bir, Şehrimiz bir, Memleketimiz bir, vicdanımız bir olduğundan yine ve yeniden bir araya geldik…. Şimdi siz titreyiniz. Mazlum ve masum Müslüman kardeşlerimizin kanından ellerinizi çekiniz.” İfadelerine yer verdi.

“Türkiye de darbelerden çok çekti”
Aslan basına açıklamasında Türkiye’deki Müslümanların darbelerden çok çektiğini hatırlatarak Müslümanlara şöyle kaydetti: “Ey Suriyeli, Mısırlı, Libyalı, Yemenli, Afrikalı, Afganistanlı Arakanlı Asyalı kardeşlerimiz! Bizlerde darbelerden çok çektik, Ülkemiz 100 yıldır darbeler yüzünden, diktatörler yüzünden medeniyetin 100 yıl gerisine düştü.  Çünkü Yahudi’nin yılanı gün geldi bizi de soktu 40-50 bin insanımıza sebebiyet yok olmasına sebebiyet verdi. Hesapsız kaybımıza neden oldu. Gün geldi ekmeğe muhtaç kaldık. Biz geçte olsa uyandık şimdi sizde uyanınız diktatörlerinizden kurtulunuz, onları desteklemeyiniz. Çünkü Müslümanın Müslümandan başka kardeşi dostu olmadığına tarihler şahittir.”

(Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir