• DOLAR 32.594
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2509.775
  • ...
Sarıcak`a elektrik verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- DEDAŞ tarafından elektrikleri kesilen Eğil`e bağlı Sarıcak köyünün elektrik enerjisinin verildiği açıklandı. Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) açıklamada bulunan DEDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Ahmet Sait Akboğa, söz konusu köye kasıtlı olarak elektrik kesintisi uygulamasının olmadığını ve köylülerden DEDAŞ personellerine karşı bir saldırı olduğundan dolayı köyde enerji çalışmalarının yarıda kaldığını söyledi.

Akboğa, köylülerin personellere saldırmama sözü vermesinden sonra köye gidilip elektrik enerjisinin verildiğini aktardı.

“Personellerimize saldırdılar”

Sarıcak köyünde yaşanan durumu anlatan Akboğa, Sarıcak köyünde bakım, onarım ve köy aydınlatma tesisleri yapmak için ekiplerimizi gönderdiklerini ve bu hizmet karşılığı hiçbir ücret talebinde bulunmadıklarını belirtti.

Çalışmaları farklı farklı yönde etkilemeye çalışan bazı köylülerin çalışmak isteyen personellere karşı saldırdığını söyleyen Akboğa, “Biliyorsunuz ki sonuçta elektrik ile ilgili çalışılırken enerji kesilir. Personellerimize yapılan bu saldırıdan dolayı personellerimiz köyden çıkmak zorunda kaldılar. Ve çıktıktan sonra da enerji kesintisi devam etti.” ifadelerini kullandı.

“Köye elektrik enerjisi verildi”

Yaşanan durum üzerine köyün ileri gelenleri ile beraber Kaymakam Bey’in makamında görüştüklerini belirten Akboğa, köylülerin DEDAŞ ekiplerine saldırmama sözü verdikten sonra köye gidilip enerjinin tekrardan verildiğini ve köylerde enerji sıkıntısının olmadığını ifade etti.

(Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir