• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
`israil`in NATO Üyeliğine Karşı Çıkılmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, hükümetin İsrail`e karşı uyguladığı eylem planının kendilerine ait olduğunu iddia etti. Seçim öncesinde açıkladıkları bu eylem planı gerçekleştirilseydi, İsrail`le ilişkilerin bu boyuta gelmeyeceğini savunan Kurtulmuş, Türkiye`nin `One Minute` olayından sonra, İsrail`e diplomatik anlamda 3 önemli koz verdiğini ileri sürdü.

Türkiye`nin elinde sınırlı kozların kaldığını ileri süren Kurtulmuş, "Türkiye, NOTO`ya üyelik konusunda İsrail`e destek verirse, diplomatik anlamda herhangi bir kozumuz kalmayacaktır." dedi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni dönem il başkanları toplantısını Ankara`daki genel merkezlerinde yaptı. Kurtulmuş, toplantı öncesi gündeme ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye`deki Kürt meselesinden, son dönemde dış politikada yaşanan İsrail gerginliğine kadar birçok konuda HAS Parti`nin görüşlerine ihtiyaç duyulduğunu savunan Numan Kurtulmuş, Türkiye`nin artan cari açığına dikkat çekti. Seçimden önce, konuyla ilgili hükümeti uyardıklarını anlatan Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayip Erdoğan`ın bu uyarılarına `Borç yiğidin kamçısıdır.` şeklinde karşılık verdiğini, seçimin hemen ardından hükümetin cari açıkla ilgili çalışma başlattığını aktardı.

İsrail`le gerilen ilişkilere de değinen Kurtulmuş, seçimlerden önce açıkladıkları eylem planının şu an hükümet tarafından uygulanan plan olduğunu iddia etti. "Açıkladığımız bu eylem planı 6 ay önce uygulanmasaydı, İsrail`le ilişkiler bu boyutta olmayacaktı." diyen Kurtulmuş, `One Minute` krizinin ardından Türkiye`nin İsrail`e 3 önemli diplomatik koz verdiğini öne sürdü. Kurtulmuş, verilen kozlardan ilkinin Uluslararası Atom Kuruluşu`nda İsrail`e uygulanacak yaptırım konusunda Türkiye`nin çekimser oy kullanması olduğunu belirti. Türkiye`nin diplomatik ilişkilerde ikinci önemli kozun ise İsrail`in OECD`ye girişine onay verilmesi olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "OECD`ye üyelikle İsrail, en büyük diplomatik zaferini 1968`den bu yana kazanmıştır." dedi.

Kurtulmuş, üçüncü önemli kozun ise insansız hava uçağı heronların alınmasıyla verildiğine dikkat çekti. Yerli üretilen heronlar dururken, bu uçakların neden alındığını bir türlü anlamadığını aktaran Kurtulmuş, bir köşe yazarının yazısına atıfta bulunarak, bu heronlardan hiç birinin çalışmadığını iddia etti. Heronların çalışanlarının da edindiği istihbaratları, İsrail aracılığı ile uluslararası terör örgütlerine servis ettiğini iddia eden Kurtulmuş, "Türkiye, yeni heronlar dururken neden milyonlarca doları İsrail`e akıtıyor. Şimdi de güvenlik kalkanı kuruyorlar. Ne için olduğunu anlamış değiliz. Kimin için kuruluyor? İsrail`i olası bir tehditten korumak için. Diyorlar ki `Buton Türkiye`nin elinde olacak.` Allah aşkına, Heronlar da butonu Türkiye`ye vermeyen, güvenlik kalkanında mı verir." diye konuştu.

"TOPLUMSAL BARIŞI OLMADAN MESELELERİMİZİ HALLEDEMEYİZ"

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ayrıca, Kürt meselesi halledilmeden Türkiye`nin içerde ve dışarıda herhangi bir sorununda mesafe kaydedemeyeceği uyarısında bulundu. Toplumsal barışı sağlamayan Türkiye`nin sorunlarını halledemeyeceğine dikkat çeken Kurtulmuş, Kürt sorununun çözümünde parti programlarına aldıkları 3 önemli hamlenin gerçekleştirilmesi gerektiğini açıkladı.

Kurtulmuş, "Öncelikle gönüller temizlenmeli. Temiz bir dil kullanılmalı ve şu an kullanılan savaş dili yerini barış diline bırakmalı. Gönüller ve dil temizlendikten sonra kanlı eller temizlenmeli. Silah tutan eller, silahı bırakmalıdır." diye ifade etti.

"BİR DAHAKİ 12 EYLÜL`DE DARBENİN TORTULARINDAN TAMAMEN ARINMALIYIZ"

Diğer yandan, 12 Eylül 1980 darbesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kurtulmuş, 12 Eylül`ün basmakalıp cümlelerle geçiştirilemeyeceğini söyledi. Numan Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Türkiye`de bir daha 12 Eylül konuşulmak istenmiyorsa, 12 Eylül`ün getirdiği siyasal ve ekonomik yönelim tamamen ortadan kaldırılmalıdır. Egemenlerin sistemi yerine, milletin kayıtsız şartsız egemen olduğu bir sistem sağlanmalı ve bir dahaki 12 Eylül`de darbenin tortularından tamamen arındırılmış bir Türkiye sağlanmalıdır. Bu da ancak demokratik ve sivil bir anayasa ile gerçekleşir. Bu millete yakışan bir anayasanın yapılması gerektiğini düşünüyoruz."

Toplantının ardından, HAS Parti Gençlik Kolları başkanlığı yönetiminde değişikliğe gidildi. Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir Öznur, görevi Avukat Şamil Tekir`e verdi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir