• DOLAR 32.651
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2491.56
  • ...
300 çocuk diş taramasından geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN-  Edremit İlçe Sağlık Müdürlüğü, TOKİ Yönetimi tarafından gelen talep özerine 06-12 yaş grubu 300 Çocuk ağız ve diş kontrolünden geçti.

İl Sağlık Müdürlüğü Diş Hekimi Cihat Türkoğlu, tarafından Çocuklara diş sağlığı durumunu teker teker not ettirerek dişleri sorunlu olan çocukları tedavi için Diş Sağlığı Merkezi`ne yönlendirdi. Taramadan sonra çocukların velileri ile de görüşerek çocukların diş sağlığı konusunda velileri bilgilendirdi.

Türkoğlu, “Genelde çocukların diş çürüklerinin çok yüksek derecede olduğunu görüyoruz. Bizler de çocukların ağızlarında tespit ettiğimiz durumları değerlendirip, sağlık merkezimizde müdahalesini yapılması için ailelerine bilgi veriyoruz" şeklinde konuştu.

Edremit İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ömer Bilici, Van Merkez Korbaş Köyü Toplu Konutlar Memur Sen TOKİ yönetimi tarafından yapılan talep özerine Ağız ve Diş Sağlığı taramasını başlattıklarını ifade etti.

Ağız ve diş sağlığının önemine değinen Dr. Ömer Bilici, “Burada Yapılan taramada dişleri kötü durumda olan çocuklara ve beraberinde gelen velilere önerilerde bulunduk yapılan uygulamada Genelde çocukların diş çürüklerinin çok yüksek derecede olduğunu görüyoruz. Bizler de çocukların ağızlarında tespit ettiğimiz durumları değerlendirip, ağız ve diş sağlık merkezimizde müdahalesinin yapılması için velileri bilgilendirdik yaklaşık olarak burada 06-12 yaş grubu olarak 300 çocuk ağız diş tedavisi gördü” diye konuştu.

Dr. Bilici, Ağız ve diş sağlığının vücutta da büyük sorunlar çıkardığını ve bunun erken tedavisini ve önlemini almak için böyle bir çalışma yaptıklarını sözlerine ekleyerek, İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar’dan da gereken tüm destekleri aldıklarını ifade etti.

“Geç kalınmış ağız diş hastalıkları sadece ağzı ilgilendirmiyor”
Dr. Bilici, “TOKİ yöneticileriyle kurduğumuz bir organizasyonla altı bin kişilik bir yerleşimi olan Memur Sen TOKİ de Ağız Ve Diş sağlığı taraması başlattıklarını geç kalınmış ağız diş hastalıkları sadece ağzı ilgilendirmiyor;  geçici bir süreçten sonra vücut dada büyük rahatsızlıklar meydana getirmekte yetişkinlerde özelikle şeker hastalığı, kalp ve hiper tansiyon hastalıkları belirtilerinin habercisi olmakta ve sonraki süreçlerde erken yapılmayan ağız ve diş sağlığı tedavisinin yapılamamsı hem maliyet bakımında çok yüksek fiyatlara sebebiyet veriyor bazen geri dönüşümü olmayan kayıplara da sebep olmakta ilçe sağlık müdürlüğü olarak amacımız bu tür hastalıkların erken teşhis ve tedavilerin önemsenmesi ve çocukların burada, Ağız ve Diş sağlığı hakkında farkındalık yaratmaktır” dedi.

Memur Sen TOKİ yöneticisi Ahmet Yazıcı, Edremit İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne Ağız Ve Diş Sağlığı konusunda yapmış oldukları talep özerine İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ömer Bilici’ye teşekkürlerini ifade etti.

TOKİ yöneticisi Ahmet Yazıcı,” Memur Sen TOKİ’de yaklaşık 300 çocuğumuz Ağız ve Diş Sağlığı taramasından geçti. Taramada dişleri kötü durumda olan çocuklarımız vardı Aileler bu konuda bilgilendirilerek ağız diş merkezine yönlendirildi. Diş sağlığın önemli olduğuna değinerek İlçe Sağlık Müdürlüğüne teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Diş taraması sonrası çocuklara diş macunu ve diş fırçası verildi.

(Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir