• DOLAR 32.51
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2434.749
  • ...
MÜ Tıp Fakültesi yeni binasında hizmet verecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN – Mersin merkez Akdeniz ilçesi İhsaniye Mahallesi’nde  1998 yılından bu yana hizmet veren Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, , 20 Mayıs’tan itibaren yeni  yerinde hizmet verecek. Şu ana kadar 300 milyon TL’nin harcandığı  yeni hastane  34. Cadde’de bulunuyor.

 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İlvan ve Başhekim Prof. Dr. Oğuz Köksel ile birlikte Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin yeni binasında basın toplantısı düzenledi.

 

Basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Aydın, 1998 yılında beri faaliyette olan hastanelerinde böbrek ve karaciğer nakilleri ile açık kalp ameliyatının yanı sıra diğer tüm alanlarda kaliteli sağlık ve eğitim hizmeti verdiklerini belirtti

 

100 bin metrekare alana kurulu yeni hastanelerinin temelinin 2000 yılında atıldığını kaydeden Aydın, şuana kadar 300 milyon TL’ye mal olan hastanenin 2013 yılında tamamen bittiğini söyledi.

 

20 Mayıs'ta  yeni  binalarında hizmetlerine başlayacaklarını söyleyen Aydın, hastanenin özellikleri hakkında ise şu bilgileri verdi: “Hastanemiz 37 dalda 120 muayene ve tedavi odası ile poliklinik hizmeti verecektir. 2'si doğumhane, 1'i kadın doğum ameliyathanesi ve 15'i büyük ameliyathane olmak üzere 18 ameliyathane vardır. 30 yetişkin 20 çocuk olmak üzere 50 yataklı acil servis ile birlikte 131 günübirlik tedavi yatağı, radyoloji ünitesi, labaratuvarlar, fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi, nekleer tıp, radyo terapi ünitesi, üremeye yardımcı tedavi merkezi, uyku merkezi ile toplamda 127 yatakta hizmet verecektir. Yoğun bakım ve reanimasyon ünitesi ile tam teşekküllü iki ve tek kişilik odalardan oluşan 508 servis yatağı, 3 yataklı mahkum servisi olmak üzere toplam 638 yatak bulunmaktadır."

 

Aydın, ayrıca taşınma sırasında yaşanacak olumsuzluklar için önceden tedbirlerin alındığını kaydetti. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir