• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ağrı'da kişisel gelişim ve motivasyon konulu konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde “Kişisel Gelişim ve Motivasyon” konulu konferans verdi. Nezehat Çeçen Konferans Salonunda gerçekleşen programa idari ve akademik personel ile birlikte öğrenciler katıldı.

 

Konferansta çeşitli videolarla birlikte kısa bir sunum yapan Profesyonel Yaşam Koçu Uzmanı Kadir Demirbüken, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde geçtiğimiz yıllarda konferans verdiğini ve tekrar Ağrı’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Dünya’nın artık insanlar için küçük bir yer olduğunu kaydeden Demirbüken, büyük ve önemli işler başarmak için bulunduğunuz yerin çok önemli olmadığını ve her başarının eninde sonunda bir gün hak ettiği değere ulaşacağını söyledi.

 

İnsan yaşamında tebessüm etmenin çok önemli olduğuna vurgu yapan Demirbüken, “Gülümsemek bir terapidir. Biyolojik olarak da, felsefik olarak da her konuda ısrarcıyım. Tebessüm ettiğinizde daha az yorulursunuz. Bu bilimsel olarak ispat edilmiş bir konudur. Tebessüm eden bir yüzünüz varsa, yorgunluğunuz yarı yarıya azalır. Surat astığınızda yada gergin bir duruştaysanız, iki kat enerji harcarsınız. Yani yorulacağınız iş her ne ise, onda harcayacağınız bin birimlik enerji, iki bin birime çıkıyor” dedi.

 

Dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali’nin yaşam öyküsünden çarpıcı örnekler veren Demirbüken: “ Motivasyonun varlığı ve gücü bugün hiç kimsenin inkâr edemeyeceği bir konu. En büyük motivasyon kaynağı kendimiziz. Kendimize olan inancımız ve tabi ki bunu hayata geçirmek için sarf edeceğimiz çalışkanlık ve çalışma arzusu.” diye konuştu.

 

Muhammed Ali’nin Dünya Ağırsıklet Boks Şampiyonluğunu kendisi için hedef koyduğu zaman, hiç kimse tarafından bilinmediğini ve siyahilerin Amerika’da oy bile kullanamadıklarını neredeyse vatandaş sayılmadığını söyledi. Olumsuzlukların ancak insanları daha sıkı çalışmak için iştahlandırmasını gerektiğine inandığını söyleyen Demirbüken, bunun için atılacak en önemli adımın en başta kendimize ve yapabileceklerimize inanmak olduğunu söyledi.

Soru cevap şeklinde devam eden program, Yaşam Koçu Uzmanı Kadir Demirbüken’e plaket takdimi ile sona erdi.  (Hasan Özbay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir