• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2499.91
  • ...
Çin`den, Türkiye`ye Hızlı Tren Projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Çin`in biri ABD`ye diğeri de Türkiye`den de geçerek Almanya`ya uzayacak iki uluslararası hızlı tren projesi üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Ülkenin resmi yayın organlarından Beijing Times`ın, Çin Mühendislik Akademisi`nden uzman Vang Mıngşu`ya dayandırarak verdiği haberde, Pasifik Okyanusu`na yapılacak tüneli de kapsayan proje ile Mançurya-Sibirya-Alaska-Kanada hattı üzerinden ABD`ye ulaşılacağı belirtildi.

Söz konusu proje kapsamında Çin ve Rusya`nın, işbirliği ve ayrıntıları görüşmek üzere hazır olduğu aktarıldı.

Dünyanın en uzun demiryolu olan üç bin kilometrelik Trans-Sibirya hattından 10 bin kilometre daha uzun olması öngörülen proje ile Çin`den ABD`ye saatte 350 kilometre hızla 2 günde varılması bekleniyor.

Projeye Rusya, ABD ve Kanada`nın nasıl baktığına ilişkin bilgi verilmezken, Çin`in bundan ayrı olarak üç farklı uluslararası yüksek hızlı tren yolu projesini daha hayata geçirme hazırlığında olduğu belirtildi.

Bunların arasında Sincan Uygur Özerk Bölgesi`nin başkenti Urumçi`den başlayıp, Kazakistan-Özbekistan-Türkmenistan-İran-Türkiye hattı üzerinden Almanya`ya kadar uzanan demiryolu projesi de bulunuyor.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir