• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Karacabey'de anaokulu törenle açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Karacabey Gazi Mahallesinde Hayırsever bir İşadamı tarafından 5 derslik 125 öğrenci kapasiteli olarak yaptırılan Cahide Kırlağaç Anaokulu törenle açıldı. Törene Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bilici’nin yanı sıra Bursa ve Karacabey protokolü ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Anaokulu açılışında konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Eğitimin olmazsa olmazları olduğunu, eğitim meselesinin çözülmeden hiçbir meselenin çözülemeyeceğini belirtti.

 

Vali Karaloğlu: “Türkiye’yi daha güzel yarınlara taşımak için eğitim meselesini çözmemiz gerekir. Ülkemizde son 10 yılda ciddi değişimler yaşandı. Bunun içinde en önemli değişim, merkezi bütçeden en büyük payın eğitime ayrılması oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, hayırsever vatandaşların katkısıyla eğitime destek olmaya devam ediyor. Bursa’nın bu konuda en şanslı illerden biri olduğunu biliyoruz. İlimizde eğitime 430 milyon lira bağış yapıldı. Hayırseverlerimiz eğitim konusunda çok şeyler yaptırdılar. Bugün Ulvi Bey de onlardan biri olarak, annesi adına böyle güzel bir okul yaptırarak hem annesinin adını yaşatmış, hem de eğitime ciddi anlamda katkı sağlamış oluyor. Ben kendisine bu anlamda çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

3-6 Yaş arası eğitimin önemine işaret eden Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, bu yönde hizmet verecek kurumların çoğalması gerektiğini söyledi.

 

Çocukların sosyal çevrelerinde iletişim kurabileceği bir arkadaşının olmasının duygusal ve sosyal gelişimi açısından hayati önem taşıdığını ifade eden Mustafa Bilici, “Okulöncesi eğitim kurumları, çocuğa bilgi aktarmaktan çok, çocuğun içinde var olan yeteneklerin serpilip gelişmesine yardımcı olurlar. Çocuk burada en iyi oyun ortamını bulur, iş birliğini geliştirir. Çocuğa, kendi hakkını korurken paylaşmayı ve başkalarının özgürlüğünü zedelememeyi öğretir” dedi.

 

Minik öğrencilerin gösterilerinin ardından anaokulunun açılış kurdelesini çocuklarla birlikte kesen Bursa Valisi Münir Karaloğlu, bina hakkında yetkililerden bilgi aldı. Minik öğrencilerle sohbet eden Vali Karaloğlu, anaokulunu inşa ederek eğitime bağışlayan işadamı Ulvi Kırlağaç’a teşekkür plaketi takdim etti. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir