• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
DEDAŞ Müdürü köy yollarında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (DEDAŞ)  ‘Tarımsal sulamada tarihi fırsat’ adı altında başlattığı ve 16 Haziran tarihine kadar devam edecek olan kampanya ile ilgili köylüler bilgilendiriliyor. DEDAŞ Mardin İl Müdürü Tekin Türk de köyleri gezerek, çiftçilere kampanyanın detaylarını anlattı. 

Mardin’in tarımsal üretim alanında ülkenin önemli illerinden biri olduğunu aktaran Türk, “Kampanya çiftçilerimize önemli katkılar sağlıyor. Çiftçilerimiz sıkıntılarını göz önüne alarak makul fiyatlar sunduk. Dicle EDAŞ olarak bu kampanya vasıtasıyla hem çiftçilerimizin hem de ülkenin tarımına katkı sunmayı hedefledik.” dedi.

İsraftan kaçınalım

Bölge tarımının sekteye uğramaması ve çiftçilerin içinde bulundukları zor şartları göz önüne alınarak her çiftçinin makul karşılayacağı bir fiyat çıkardıklarını aktaran il Müdürü Tekin Türk, “Biz üzerimize düşeni yaptık. Umuyorum ki, çiftçilerimiz de üzerine düşeni yapacaktır.” diye konuştu.

Çiftçilerin sıkıntılarını da dinleyen İl Müdürü Türk, özellikle bilinçsiz su kullanımı ve elektrik israfından kaçınılmasını istedi. 2000’li yıllarda bölgede 150-200 metrede suya ulaşılırken, bugün kuyu sularının 600-700 metreye kadar çekildiğini dile getiren Türk, bunun enerji tüketimini arttırdığını vurguladı. DEDAŞ il Müdürü Türk,  bilinçsiz sulamanın devam etmesi durumunda verimli toprakların çoraklaşma riskinin bulunduğunu sözlerine ekledi. 

Devletten elektrik desteği istediler

Mardin’in Kızıltepe ve Derik ilçelerinde çiftçilik yapan köylüler, son yıllarda yüksek girdiler nedeniyle zarar eder hale geldiklerini belirterek, gübre ve mazot desteğinin yanı sıra elektrik tüketim desteği de istediler. Giderlerdeki artış nedeniyle zor günler yaşadıklarını belirten çiftçiler, “GAP yıllardır bitirilemedi. Cazibeli suya hasret kaldık. Milli gelire destek sağlamamıza rağmen Dicle ve Fırat arasında bulunmamıza rağmen halen su sıkıntısı yaşıyorsak bu devletin ayıbıdır. GAP’ın Mardin ovası ayağı bitinceye kadar devletten enerji desteği istiyoruz. Yoksa biz çiftçilerin ayakta kalma şansı yok.” şeklinde talepte bulundular. (M. Salih  Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir