• DOLAR 32.617
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2498.685
  • ...
Şeyh Said ismi Bingöl Havalimanında yaşatılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Son günlerde basında yer alan Şeyh Said isminin yaşatılması ve iade-i itibarının verilmesine yönelik haberlere değinen ve Şeyh Said isminin Bingöl`de yaşatılmasına yönelik çalışmalara öncülük eden Şeyh Said Torunları Bingöl Gençlik İnisiyatifi’nden açıklama geldi. 

isiyatif adına basın açıklaması yapan Bayram Bürkük, son günlerde yer alan Şeyh Said Efendinin isminin yaşatılmasına yönelik haberlerin, konuya gösterilen ilgi son derece önemli olduğunu belirtti. 

Bürkük,  değerli şahsiyetlerin, kurum ve kuruluşların konuyu dillendirmelerinin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirterek, herkese teşekkür etti.

Şeyh Said isminin yaşatılmasına yönelik yapmış oldukları çalışmalardan da söz eden Bürkük, “2011 yılında başlattığımız çalışmalar neticesinde topladığımız 2 bin imzayı belediye meclisine sunmuştuk. O günden bugüne olumlu ya da olumsuz hiçbir cevap alamadığımız gibi oyalamadan öteye gitmeyen sözlü açıklamalardan başka gözle görülür hiçbir somut adım atılmadı. Lakin konunun son günlerde basınımızda yer alması ve halk arasında daha çok dillendirmesi kıvılcıma bir ateş olur açısından güzel bir gelişmedir. Özellikle de yeni belediye başkanımız Sayın Yücel Barakazi’nin de konuya yönelik açıklama yapmaları umudumuzu yeşerttiği gibi halkımızın istek ve beklentisine verilen değere gösterilen önemli bir adımdır. Kendisine teşekkür ediyor, halkımızın istek ve beklentilerine kısa zamanda cevap vererek, isminin en güzel ve yakışır bir yerde yaşatılmasına yönelik çalışmaları başlatmalarını rica ediyoruz. Bunun yanında Sayın Vahit Eser beyin basında yer alan açıklamalarını destekliyor, Şeyh Said isminin Bingöl Havalimanına verilmesi görüşünü takdirle karşılıyoruz. Böyle bir şeyin olabilmesi son derece güzel ve anlamlı olacaktır. İnşallah kendileri bu konu üzerinde hassasiyetle duracaklardır.” Dedi. 

Son olarak, `` Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan halklar kendi değer ve önemli şahsiyetlerine sahip çıkarken, bu konuda oldukça hassas olan hemşerilerimizin göstereceği yakın ilgi yol almamızda ve sonuca ulaşmamızda önemli bir etken olacaktır. Bu nedenle halkımızın ve özellikle yetkilerimizin samimi desteklerini bekliyor, katkısı olacak herkese Allah razı olsun diyoruz.`` İfadelerini kullandı. (Enis Ağırbaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir