• DOLAR 32.521
  • EURO 34.594
  • ALTIN 2492.57
  • ...
Cunta`dan Cuma Sonrası Göstericilere Müdahale
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE -Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi`nin gösteri çağrısına karşılık veren ülkedeki darbe karşıtlarının düzenledikleri protestolar polisin sert uygulamalarıyla karşılaştı.

Başta Kahire olmak üzere birçok kentte gerçekleştirilen protesto gösterilerini dağıtmak için polisin göz yaşartıcı gaz ve pompalı tüfek kullandığı bildirildi.

Ezher Üniversitesi`nin Kahire`deki kampüsünde bulunan öğrenci yurdunda gösteri düzenleyen öğrenciler, daha önceki gösterilerden dolayı okuldan uzaklaştırılan ve gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması ve sınavlara alınması isteklerini dile getirdi. Eyleme üniversitenin yurduna baskın düzenleyerek karşılık veren güvenlik güçleri, 5 öğrenciyi göz altına aldı.

Öğrencilerin polisin bu baskınına taş ve havai fişeklerle karşılık verdikleri gözlendi.

Kahire`nin Medinetü`n-Nasr bölgesindeki Selam Mescidi`nden başlayan darbe karşıtı gösteriye polisin gecikmedi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, polis göstericileri mahalle aralarına kadar kovalayarak göz altına almaya çalıştı.

Öte yandan İskenderiye kentinde üç ayrı noktada düzenlenen protesto eylemlerine polisin benzer şekilde müdahalede bulunduğu, müdahale sırasında yaşanan kargaşadan dolayı çok sayıda kişinin yaralandığı kaydedildi.

Benzer eylem ve polis müdahaleleri Minye, Feyyum, Beni Süveyf kentlerinde de yaşandı.

Gösterilericiler bu hafta, bütün eylemlerde ellerine ilkel gaz lambası alarak, ülkenin içinde bulunduğu enerji sıkıntısı ile cumhurbaşkanı adayı ve eski Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi`nin sorunu çözme amacıyla tasarruflu ampul kullanım programını eleştirdi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir