• DOLAR 32.544
  • EURO 34.819
  • ALTIN 2432.285
  • ...
İmam Hatipli Esmalar Şeyh Said Meydanında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  -  Diyarbakır’daki imam hatip liseli kız öğrenciler organize ettiği protesto programında  bu gün saat 15.00’de Dağkapı Şeyh Sait meydanında yapıldı.

Kefeni temsilen beyaz örtüler giyen kız çocukları Tekkapı durağından Dağkapı Şeyh Sait meydanına doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi. Programa birçok bayanın yoğun olarak katıldığı gözlendi. 

Tekbir ve sloganlarla Dağkapı Şeyh Said meydanını dolduran kalabalık sık sık cunta yönetimi aleyhine sloganlar atarak verdikleri idam kararlarını telin ettiler. 

“Elimden bir şey gelmez deme, Avuçlarında ne dualar gizlidir

2 milyar kişiyi katledebilir misiniz? Unutmayın bu dava bir kişi ile başladı bir kişi kalana kadar devam edecek

Akan kanlar dağılan ümmetin çimentosu olacak”, yazılı pankartlar taşınırken, sloganlarda sık sık Şehit Esma yolun yolumuz, zalimler için yaşasın cehennem, kahrol sisi seninleyiz Mursi sloganları atıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan, Diyarbakırlı imam hatip liseleri kız öğrencileri olarak mısır da direniş saflarında yer alan Müslüman bacılara destek olmak amacıyla alana toplandıklarını söyledi. 

 “Allah’a verdiği sözü sadakatle yerine getiren Esma Biltaci’ye binlerce selam olsun”

Programda yaptığı açılış konuşmasında İslam’ın gönül erleri olarak, yeryüzünün neresinde olursa olsun zülüm altında ezilen ve direniş gösteren tüm öncü bacılara binlerce selam gönderdiklerini söyleyen Sümeyye Gökdemir, Diyarbakır Şeyh Said meydanından Mısır özgürlük direnişin sembolü Rabia meydanına selam gönderdiklerini söyledi. 

Gökdemir, “tarihin direniş sembolü Hüseyni Kıyam’ın fedai erlerinden Hz. Zeynep’in bizler için tarihe tanıklık eden örnek kıyamına selam olsun. İhvan hareketinin lideri Hasan El Benna’ya, şehit Seyyid Kutup’a, Abdulkadir Udeh’e ve davanın yılmaz erlerinden Zeynep Gazali’ye selam olsun. Onurlu halkının tek meşru cumhurbaşkanı olan Muhammed Mürsi’ye, Muhammed Bedii’ye, Muhammed Biltaci’ye selam olsun. Rabia meydanın gülü, başöğretmenimiz ve yol göstericimiz zalimlerin zulmüne canını siper eden ve Allah’a verdiği sözü sadakatle yerine getiren Esma Biltaci’ye binlerce selam olsun. Bizlerden buradan Rabia meydanında direniş gösteren ve onurlu mücadeleleri ile bizlere yol gösteren tüm öncü bacılarımıza selam olsun. Bizler gibi öğrenci olan hayatını İslam’a adadığı için zulme rıza göstermeyip, direniş saflarında yer alan ve zalim diktatörleri tarafından idama mahkûm edilen 137 bacımıza binlerce selam olsun.” İfadeleri kullanılarak Mısır direnişi selamlandı.

Açılış konuşması sonrası Kübra Aktaş isimli kız öğrenci tekbirler ve sloganlar eşliğinde Muhammed Biltaci’nin şehid olan kızı Esma Biltaci’ ye yazmış olduğu mektubu okudu. 

Mektup okunurken duygusal anların yaşandığı alanda tekbirler ve cunta yönetimi aleyhine atılan telin sloganları eksik olmadı. 

“İşbirlikçi Suud yönetimi ve katil İsrail tarafından desteklenen hain Sisi”

Okunan mektuptan sonra basın açıklamasını okuyan Sümeyra Akdemir, Mısır’da halkın kendi iradesiyle seçtiği ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye karşı darbe yapan Sisi’nin, İsrail, Suudi Arabistan ve batılı devletlerden destek aldığını söyledi. 

Akdemir, “ Cunta yönetimi tarafından katledilen binlerce Müslüman’ın yanı sıra ceza evlerine gönderilen binlerce İhvanü`l-Müslimin üyesi baskı ve işkenceye maruz kalmıştır. İşbirlikçi Suud yönetimi ve katil İsrail tarafından destek verilen hain Sisi yönetimi son olarak, aynen bu meydanda olduğu gibi İstiklal mahkemelerini aratmayacak bir karar ile 137’si bayan öğrenci olmak üzere yaklaşık 1212 kişi idam edilmesine karar vermiştir.” ifadelerini kullandı. 

“Direnişiniz kutlu olsun ey İslam`ın yiğit evlatları”

Alınan idam kararlarının meşru olmayan bir yönetim tarafından alındığını söyleyen Akdemir, kararı ortaya koyay mahkemenin ve alınan kararları onaylayan Ezher şeyhlerininde meşru olmadıklarını söyledi. 

Akdemir, “Müslümanların idamına karar veren kiralık güçlere karşı ölümüne pes etmeyen başta Muhammed Mursi’yi ve idamına karar verilen İhvanü`l-Müslimin lideri Muhammed Bedii`yi Diyarbakır Şeyh Said meydanından İmam Hatip Lisesi kız öğrencileri gönül erleri olarak selamlıyoruz. Direnişiniz kutlu olsun ey İslam`ın yiğit evlatları. Direnişiniz kutlu olsun ey Mısır`ın Musaları, Asiyeleri, Zeynep Gazallileri ve Başöğretmenimiz, yol göstericimiz, zalimlerin zulmüne canını siper eden ve Allah’a verdiği sözü sadakatle yerine getiren Esma Biltacı bacımıza binlerce selam olsun.” ifadelerini kullandı. 

“Sus-pus olanlar Allah katında mahkûm olacaklarını unutmamalıdırlar”

Darbe sonrası yapılan her türlü baskıya rağmen Mısır’da direnişin bitirilemediğini belirten Akdemir, Rabia direnişinin, idam kararlarına da aldırmadan çığ gibi büyüyeceğini ve devam edeceğini söyledi. 

Akdemir, “Seçimle başa gelen İhvan yönetimine karşı başta ABD olmak üzere demokrasi havariliği yapan batı dünyasının bu tavrını lanetliyoruz. Dünyanın gözü önünde gerçekleşen ve Müslüman halkların katledildiği-idam edildiği onlarca coğrafyada sus-pus olanlar Allah katında ve insanlık vicdanında mahkûm olacaklarını unutmamalıdırlar. Sisi askeri cuntasının Müslümanlara ve Mısır halkına yönelik bu amansız zulmü ile bitirilmek istenen İslami harekettir. İslami hareketin yükselişini hazmedemeyen İslam karşıtı Kıpti, liberal, sosyalist, milliyetçi, işbirlikçi Ezher Şeyhi, Mısırdaki Selefiler, İsrail ve ABD destekli emperyalist güçler, Müslümanları sindirmek, susturmak ve durdurmak için bütün güçleriyle seferber olmuş durumdalar. Mahkemelerde onurlu direnişleri ile bembeyaz kefenleriyle darbe karanlığına başkaldıran, şahadeti zillete tercih eden, her zaman direneceklerini haykıran kardeşlerimizi saygı ile selamlıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

“Emperyalizm yenilecek İslami direniş kazanacak”

Şeyh Said`i idam sehpalarında asan zihniyetin, dün Bangladeş`te Cemaat-i İslami lideri Molla Abdülkadir`i asmak için sehpa kurduğunu bu gün ise bu sehpaları Mısır’da Müslüman kardeşler için bu sehpaların kurulduğunu söyleyen Akdemir, yaşanan bu zorbalıklar ve zulümler karşısında Müslümanların yeniden direniş ve umudu kuşanmaları gerektiğini dile getirdi. 

Akdemir, “Unutulmamalıdır ki cuntanın idam kararları karşında bütün dünya sussa da biz asla susmayacağız. Ve şunu kararlılıkla haykırıyoruz ki; Mısır`da askerî cuntanın karşısında kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyor ve şöyle diyoruz: Emperyalizm yenilecek İslami direniş kazanacak, Darbeci Sisi ve katil avenesi alt edilecek, İhvanü`l-Müslimin ümmete umut olmaya devam edecek.” dedi. 

“Müslümanlar olarak yaşananlar karşısında sessiz kalmıyoruz tavır alıyoruz”

Özgürlüğün bedel istediğini ve İslam coğrafyalarında gerçekleşen halkların özgürlük ve adalet arayışlarının çok kıymetli çabalar olduğuna dikkat çeken Akdemir, verilen bu çabaların, bazı kesimlerin taassupları ve rahata olan düşkünlüklerinden ya da korkaklıklarında dolayı heder edildiğini söyledi. 

Akdemir sözlerine şöyle devam etti: “ Bizim için Mısır neyse Filistin, Suriye, Arakan ve Orta Afrika’da odur. Emperyalistler Müslüman coğrafyaları küresel ve yerli işbirlikçi diktatörler eliyle talan etmektedirler. Müslümanlar olarak yaşananlar karşısında sessiz kalmıyoruz, tavır alıyoruz ve ayeti kerimede geçtiği üzere: ‘Sakın Allah’ı, zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma; sadece gözlerin dehşetten dışarı fırlayacağı bir güne kadar onları ertelemektedir.’

“Rabbimizden kardeşlerimize sabır ve güç vermesini diliyoruz”

Müslümanlar olarak dünyada Müslümanlar üzerindeki baskı, işkence ve katliamlara sessiz kalamayacaklarını söyleyen Akdemir, Müslümanlar olarak zalimlere karşı verilen bu onurlu mücadele her kesin safını belli ederek zulme karşı asla sessiz kalmaması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Akdemir, “ Diyarbakırlı İmam hatip Lisesi kız öğrencileri olarak; Mısırlı Müslüman kardeşlerimizin mücadelesi ile dayanışma içinde olduğumuzu, zalimlere karşı bugüne kadar ortaya koydukları direnişle iftihar ettiğimizi duyuruyor, Rabbimizden kardeşlerimize sabır ve güç vermesini, ayaklarını sabit tutmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması sonrası Amine Çalış’ın okuduğu uzunca dua sonrası program son buldu. (Fikret Özkan/Ali Adiyaman/Emrullah Araz  - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir