• DOLAR 32.499
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2431.011
  • ...
`Kozluk`ta ürün ve gıda denetimi yetersiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kozluk ilçesindeki bazı market ve bakkallarda tarihi geçmiş ürünlerin satıldığını ileri süren vatandaşlar, ürün denetimlerinin yetersiz olduğunu ifade ediyorlar. Bazı market ve bakkallarda satılan bazı ürünlerin son kullanma tarihinin geçtiği ve sağlık açısından tehlikeli olabileceği belirtiliyor. 

“4 yıldır denetim yapılmıyor”

İlçede 4 yıldır market ve bakkallarda denetim yapılmadığını iddia eden vatandaşlar; son olarak 2010 yılında Gıda ve Tarım Bakanlığı tarafından gönderilen özel bir ekip tarafından ürün denetimi yapıldığını, o günden sonra herhangi bir denetimin yapılmadığı belirtiyorlar. 

2010 yılında yapılan denetimde, birçok market ve bakkalda tarihi geçmiş ürünlerin belirlendiği ve ürünlerin tasfiye edildiği Kozluk’ta 4 yıldan beri ürün denetimi yapılmıyor. 

Market ve bakkallarda satılan ürünlerin belirli bir süre için besleyici özelliğini koruduğunu ancak son kullanma tarihinden sonra bazı kimyasal değişimlere uğradığını kaydeden uzmanlar ise vatandaşları, tarihi geçmiş ürünlere dikkat etme konusunda uyarıyor. 

Vatandaşlar ise kimi zaman farkında olmadan tarihi geçmiş ürünleri kullandıklarını belirterek yetkililerden satılan ürünlerin sağlık denetimlerini yapmasını istiyorlar. (M. Said Aksoy-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir