• DOLAR 32.544
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.109
  • ...
İHH Başkanı: İlk Defa Bir Yardım Konvuyumuz Vuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım, Reyhanlı`daki ofislerinden Halep`teki depolara un taşıyan yardım tırının, Suriye uçakları tarafından vurulması sonucu bir Suriyeli şehit olurken, iki Suriyeli`nin yaralandığını bildirdi.

Yıldırım, Suriye`deki yardım tırına yönelik saldırı ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Esed güçlerinin kadın ve çocuklara giden yardım malzemelerini vurmaktan çekinmediğini söyledi.

İHH`nın, BM`ye üye bir yardım kuruşu olduğunu ve dünyanın her tarafında yardım götürmekle bilindiğini ifade eden Yıldırım, savaşın en şiddetli yaşandığı yerlere yardım ulaştırmaya çalıştıklarını anlattı.

Halep`e günde 100 ila 150 arasında varil bombası atıldığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Kadın ve çocuklar ya pazarlarda öldürülüyor ya da fırınlarda ekmek almak için beklerken. Bu yardım tırlarımız yola çıktığında, Suriye`nin birçok yerinde çeşitli yardım kuruluşlarının oluşmasına vesile olduk. Oradaki bir yardım kuruluşumuzla ortak çalışıyorduk. Tırlarımız, o kuruluşun diğer konvoyu içerisindeydi ve ateş edildi. Suriyeli bir kardeşimiz şehit oldu, ikisi de yaralı. Yaralılardan birisi ağır, onu Halep`ten şu an getirmeye çalışıyoruz. Yaralılar Suriye vatandaşı. Biz içeride genelde Suriyeli vatandaşlarla çalışıyoruz. Konvoylarda Türkiyeli vatandaşlar da oluyor ama bu konvoyda hep Suriyeli vatandaşlardı. Gerçekten üzgünüz. Çünkü yardım götürürken şehit olan birçok kardeşimiz oldu bugüne kadar. Ama füze ile vurulan bir yardım konvoyuyla ilk defa karşılaşmış olduk."

AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir