• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...
Bir Anne Daha Oğlunu PKK`den Almak İçin Eylem Başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis’in Hizan ilçesinde PKK tarafından dağa kaçırılan 16 yaşındaki Vedat Aydın’ın ailesi, son çare olarak hükümet konağı önünde çadır kurarak oturma eylemi başlattı. Yaklaşık 35 gün önce evden çıkan ve bir daha haber alınamayan Vedat Aydın’ın annesi Leman Aydın, oğlunun bulunması için ellerinden geleni yaptıklarını, ancak bugüne kadar herhangi bir gelişme yaşanmadığını ifade ettiler.

“Oğlumu kandırarak dağa çıkardılar”

Oğulları Vedat Aydın’ın PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını iddia eden aile, çocukları gelinceye kadar Hükümet Konağı eylemlerine devam edeceklerini belirttiler. Anne Leman Aydın, konuşmasında şunları söyledi: “Ben oğlumu sabah kaldırdım her zamanki gibi sabah okula gönderdim. Gidiş o gidiş, bir daha oğlumu görmedim. Başbakan Tayyip Erdoğan’a, Emine Erdoğan`a sesleniyorum. Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Oğlumu kandırdılar, dağa gönderdiler.”

“Çocuğum astım hastasıdır”

Çocuklarından 35 gündür haber alamadıklarını ifade eden anne Aydın, “Onu aramak için her yere gittik, aradık, bulamadık. Sonunda bu çareye başvurdum. Oğlum gelene kadar bu eylemi sürdüreceğim. Analar ağlamasın. Barış istiyorum. Oğlum 16 yaşında ve astım hastasıdır. Okula gittiğinde hocalar, ‘Senin oğlun çok öksürüyor o nedenle ders anlatamıyorum’ diyorlardı.”dedi. 

“Bu yaştaki çocuğun iradesi olamaz”

“Benim oğlum daha çocuk.” Diyen anne Aydın, “Ekmeğin arkasından ağlayan bir çocuktu daha. Bu yaştaki çocuğun iradesi olur mu? Çocuğumu kandırıp zorla dağa gönderdiler. Ben çocuğumun kokusunu gömleğinden alıyorum. Onun gömleğini koklayarak teselli buluyorum. Allah evlat acısını hiçbir ana babaya yaşatmasın. Selahattin Demirtaş`a sesleniyorum. Onun da çocuğu var. Ellerini vicdanlarına koysunlar benim çocuğumu geri göndersinler. Oğlumu istiyorum. Yardımcı olsunlar bana.” diyerek gözyaşı döktü. 

Anne Aydın, oğlunun kör bir kedisinin olduğunu ve bunu her gün beslediğini belirterek, “Oğlumun bir kör kedisi var. Onu her gün beslerdi. Kedi her gün kapının önüne geliyor. Kardeşi artık kediye gelmemesini söylüyor. Oğlumun gelmesi için herkesten yardım bekliyorum.” şeklinde konuştu. 

“Çocuğumun PKK`nin elinde olduğunu öğrendik”

Baba Mehmet Emin Aydın ise, 35 gün önce kayıplara karışan oğlu Vedat’ın PKK`nin elinde olduğunu iddia ederek şunları söyledi: “Benim çocuğum 35 gündür kayıptır. Bu süreçte gitmediğim kapı kalmadı. Sonuçta çocuğumun PKK`nin elinde olduğunu öğrendik. Çocuğum şu an PKK’nin elinde. Vedat, liseye giden hasta bir öğrenciydi.”ifadelerini kullandı. 

“Çocuğumuz dönene kadar eylemimiz devam edecek”

Oğluyla ilgili BDP yetkilileri ile de görüştüğünü belirten Aydın, “BDP İl başkanlarına il encümenlerine, belediye başkanlarına gittik. Her yeri aradık bir sonuç alamadık. Bunun sonucunda hiçbir sonuç alamadığımız için bu eyleme başvurduk. Örgüt liderlerine sesleniyorum. Çocuğum gelmeden bize yaşam haramdır. Benim çocuğum hasta daha 16 yaşında. Çocuğun iradesi yok. Bundan dolayı yardım istiyoruz. Bu eylemimiz çocuğumuz dönene kadar devam edecek.”dedi. 

“Çocuğumuz kandırıldı ve şu an PKK’nin elindedir”

Ailece bunalıma girdiklerini ifade eden Aydın, “Eşim defalarca intihara kalkıştı. Ve ben defalarca buna engel oldum. Çocuğum gelmese daha büyük acılar yaşayacağımıza eminim. Biz kimseden şikayetçi değiliz. Sadece çocuğumuzu istiyoruz. Çocuğumuz kandırıldı ve şu an PKK’nin elindedir. Yetkili herkesten yardım bekliyoruz.” diye feryat etti.

Çocuğum PKK/BDP sempatizanı değildi”

Bugüne kadar çocuklarının PKK ve BDP sempatizanlığını dahi yapmadığını söyleyen acılı baba, “Benim çocuğum ailesine düşkündür. Bu güne kadar PKK veya BDP’nin hiçbir eylemine katılmış değildir. Madem çözüm süreci var o zaman niye bizler mağdur edilip, çocuklarımız dağa kaçırılıyor. Artık analar ağlamasın, gözyaşları dökülmesin.” Diyerek çocuklarının geri gönderilmesini istediler.” diye yardım istedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir