• DOLAR 32.475
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2427.792
  • ...

HABER MRK  - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) işbirliğinde uygulanan UMEM Beceri’10 Projesi Sanayi, Hizmet ve Uygulama Protokolü ve Ödül Töreni Ankara’da yapıldı.

 

Törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcı Mehmet Selim Bağlı, İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necip Camuşçu ve çok sayıda davetli katıldı. İstihdam sorununun altında yatan en önemli nedenlerden biri olan mesleksizliğe çözüm getirmek amacıyla ilk olarak 2010 yılında imzalanan protokolle sanayi sektöründe hayata geçirilen ve 2012 yılında imzalanan ikinci protokolle ise tarım ve hizmetler sektörünü de kapsayan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 Projesi Yeni Protokolü ve Ödül Töreni’nin açılış konuşmasını yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik hükümet olarak istihdamı artıracak tüm çalışmaların arkasında olduklarını, UMEM Beceri’10’un bu konuda uygulanan en önemli projeler arasında olduğunu söyledi. Çelik, son yıllarda Türkiye’de işsizlikle mücadelede önemli adımlar atıldığını belirterek “Bunun sağlanmasında siyasi istikrarın, güven ortamının, teşviklerin, istihdam paketlerinin, İŞKUR’un ve aktif işgücü politikalarının önemli rol oynadı. İşgücü piyasamızın yapısal sorunları nedeniyle yaşanan mesleksizlik sorununun çözümünde kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getiren UMEM Projesi de önemli işlevler görmektedir.” dedi.

 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise günümüzde öğrenmeyi öğrenen ve bunu hayat boyu devam ettiren bireylerin topluma kazandırılması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin kalkınması için özellikle son 12 yılda genelde eğitim, özelde ise mesleki ve teknik eğitim alanında önemli çalışmalar yapıldığını kaydeden Avcı, işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli işgücü yetiştirilmesini sağlayan UMEM Beceri’10’a katkı sağlayan tüm taraflara teşekkür etti.

 

İşgücü piyasası koşullarının sürekli değiştiğine dikkat çeken TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da “Bu proje sadece işverenlere değil, iş arayanlara da hitap ediyor. İşsizlerimiz projeden faydalanarak arayan değil, aranan eleman olabilirler. Yeni protokolün hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sanayi sektörü ile tarım ve hizmet sektörlerini tek çatı altında toplayan UMEM Beceri’10 Projesi kapsamındaki yeni protokolü imzaladı. Törende ayrıca, proje çerçevesinde gerçekleştirilen kurslarda başarılı olan illerin kurs yönetimleri plaketle ödüllendirildi.(İLKHA)