• DOLAR 32.6
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2496.8
  • ...
Hiç Bir Şey Azmin Elinden Kaçmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OSMANİYE - Zafer Camisi`nde düzenlenen kurs kapsamında, 8 işitme engelli kadına eğitim veriliyor.

Kurs öğreticisi Sultan Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının, Rize Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezi`ndeki işaret dili eğitimine katıldığını, daha sonra Osmaniye’de işitme engellilere yönelik açılan kursta eğitim vermeye başladığını söyledi.

İşitme engelliler ile Kur`an-ı Kerim arasındaki engeli kaldırmak için kurs düzenlediklerini ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Alfabeyi öğrenmeye çalışan bu kardeşlerimiz zaman zaman zorluk çekiyor. Fakat çok gayretli ve başarılılar. Rabbim onların işitme duyularını almış ama gönüllerini çok güzel eylemiş. Biz de gönül diliyle aramızda güzel bir iletişim kurduk. Bu güne kadar Kur’an-ı Kerim okumayı başaran kardeşlerimiz oldu. Abdest almasını, namaz kılmasını da öğrendiler. Böyle bir çalışmanın bir parçası olmaktan mutluyum.”

Kursiyer Cansu Özer de kursa katıldığı için mutlu olduğunu anlattı.

Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendiğini bildiren Özer, “Kursta Kur’an okumayı öğrendim. Dini bilgilerimi de artırıyorum. Kur’an okuduğumu görünce ailem de çok mutlu oluyor. Böyle bir imkanı bulduğumuz için şanslıyız. Yetkilere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Zafer Camisi Hayırlar Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mahir Tekeoğlu ve cami imamı Adem Yıldır, kursiyerlere Kur’an-ı Kerim ve eşarp hediye etti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir