• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...

ADANA- Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ADASO Başkanı Atilla Menevşe, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut ile Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak katıldı. 

Çukurova Kalkınma Ajansının Adana ve Mersin’de son derece başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Mersin Valisi Güzeloğlu, bölgenin kalkınması adına KOBİ’lerden  başlayarak, sosyal, toplumsal ve turizm alanındaki projeler gibi önemli katkılar sağladığını dile getirdi. 

Şuana kadarki çalışmalar ve sağlanan kaynaklar hakkında bilgiler veren Güzeloğlu,2008 yılından bu yana  531 projeye 151 milyon liralık kaynak sağlandığını ve bu kaynaklar vesilesiyle bölgeye ciddi manada kazanımlar sağlandığını ifade etti. 

Toplantıda yapılan 2014 yılı Mali Destek Programı proje çağrısı sonucunda 40 milyon TL’lik toplam bütçe için 292 başvuru yapıldığı açıklandı. Başvuruların 239’unun Bölgesel Rekabet ve Yenilik Mali Destek Programı kapsamında olduğunu ve bütçenin 25 milyon TL olduğu ifade  edildi. 

Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 10 milyon TL’lik hibe desteği için 32 başvuru yapıldığı ve son olarak 5 milyon TL’lik destek için 21 başvurunun Kırsal Ortak Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında olduğu bildirildi. (Yunus Emre-İLKHA)