• DOLAR 32.574
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2433.112
  • ...
SON DAKİKA
Aksaray`da `Kutlu Doğum` coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AKSARAY - Peygamber Sevdalıları Platformu ve Aksaray İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Aksa-Der) bu yıl Aksaray Hükümet Meydanında halkın yoğun katılımıyla coşkulu bir ‘Kutlu Doğum’ etkinliği düzenledi.

 Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Aksaray’da bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Kutlu Doğum’ etkinliği, oldukça zengin içeriği ve meydanda oluşturduğu manevi atmosferle Aksaray’lıların büyük beğenisini kazandı.

 Platform tarafından geçen yıl salonda yapılan etkinliğin bu yıl ki adresi, Aksaray Hükümet Meydanı oldu. Hafız Ömer Yılmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, konuşmalar ve Grup İhya’nın seslendirdiği ilahi eserleriyle devam etti.

 Sunuculuğunu Yasin Özkişi’nin yaptığı etkinlikte, açılış konuşmasını Aksa-Der Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bilgiç yaptı. Açılış ve selamlama konuşmasının ardından Özlem Ajans sanatçılarından Grup İhya söylediği ilahileriyle Aksaray halkını coşturdu.

 “Aksaray Meydanı peygamber sevdalılarını ağırlama şerefine nail olmuştur”

İlahilerin ardından kürsüye gelen İlahiyatçı Nezir Tunç, “Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed” konulu bir konuşma yaptı. Aksaray halkını selamlayarak sözlerine başlayan Tunç, “Bu meydan bu güne kadar birçok siyasetçiyi ve sanatçıya ev sahipliği yapmıştır, birçok ticari ve sosyal programa mekân olmuştur fakat bu haliyle bu meydan şu anda tarihte bir ilki yaşamaktadır. Tevhid bayraklarıyla donatılmış, tekbirler ve salavatlarla şereflenen bu meydan bu gün peygamber sevdalılarını ağırlama şerefine nail olmuştur.”

 “Hazreti Muhammed adalet ve huzur dönemini getirdi”

Konuşmasında Peygamber efendimizin hayatından kesitler sunan Tunç,  “Mekke döneminde gücü elinde bulunduranlar zayıflara her türlü zulmü uyguluyorlardı ve Mekke dönemi zamanın en karanlık dönemini yaşıyordu. Hazreti Muhammed (SAV) böyle koyu karanlık bir zulüm düzenini tam yirmi üç yıl içinde değiştirmiş ve huzur dönemini, adalet dönemini getirmişti. İşte biz böyle bir Peygamberin ümmetiyiz. Aksaray’ın peygamber sevdalıları, aldığımız şehir istatistiklerine göre bu şehirde her hafta en az 10 intihar teşebbüsü yaşanmaktadır! Uyuşturucu kullanımı ilkokullara kadar inmiştir. Peki toplum olarak bu korkunç tabloya sahip olan bizler, Hz Muhammed’in ümmeti değil miyiz?”şeklinde konuştu.

 “Kur’an’ı hayatımızda tatbik edelim”

Kur’an’a tabi olmanın gerekliliğini ifade eden Tunç, “Kur’an-ı okutalım, anlatalım, okuyanlar Kur’anı tatbik etsinler. Kur’an okuyan kızlarımız Kur’an-ı anlasınlar ki gündeminde Hz Fatıma olsun, Kur’an-ı okuyan erkeklerimizin gündeminde Hz Âdem olsun, Hz İbrahim olsun, Hz Muhammed olsun. Çok acı bir gerçeğimizi dile getirerek konuşmamı sonlandırmak istiyorum. Dünyada okunan en çok kitap hangisidir? diye sorsak, Kur’an-ı Kerimdir, deriz. Peki, en az anlaşılan kitap hangisidir? diye sorsak yine Kur’an-ı Kerim olduğunu göreceğiz. Hastalandığımız için doktora gitsek ve doktorun verdiği reçeteyi durmadan okusak, baştan sona durmadan tekrarlasak şifa bulabilir miyiz? Hayır! Peki, o reçeteyi yaldızlı harflerle yazsak bir şifayı bulabilir miyiz? Hayır! Çözüm o reçete de ne yazıyorsa onu uygulamaktır. Kur’an okunsun, anlaşılsın ve hayata tatbik edilsin diye gönderilmiştir.”diyerek tavsiyelerde bulundu.

 “Eyy Allah’ın Rasulü, Aksaray Peygamber Sevdalıları senin çağrına ‘lebbeyk’ diyorlar”

Programın bir diğer konuşmacısı Salih Demir Hoca ise “Hz Muhammed Safa tepesinde kavmini açıktan islam’a davet etti. Kavminin efendilerini tek tek Safa tepesine davet etti ve Safa tepesinde açık bir şekilde tevhidi anlattı. Safa tepesinde onlara bir çağrıda bulunuyordu. ‘Eyy Allah’ın Rasulü işte bu gün Aksaray Peygamber Sevdalıları senin o çağrına lebbeyk! Lebbeyk!, diyorlar” ifadelerini kullandı.

 “İnsanlığı aydınlığa çıkarmanın tek yolu Kur’an’la yürümektir”

Salih Demir Hoca konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu sene kutlu doğum etkinliklerinde konu manşetimiz “Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed” Eyy Aksaray’ın Peygamber Sevdalıları, Peygamber aleyhisselam ile yürümeye var mısınız? Kıymetli kardeşlerim bu gün İslam coğrafyası yanıyor. Ağlayan anneler, bacılar, yetim kalmış çocuklar, harap olmuş evler… Peki nereye bu gidiş? Kur’ani deyimle “fe eyne tezhebun” nereye bu gidiş kardeşlerim?  Kardeşlerim bu karanlıktan insanlığı aydınlığa çıkarmanın tek yolu Kur’an’la yürümektir, başka türlü bir çıkış yolu bulabilmek mümkün değildir.” dedi.

 Program, Hafız Yusuf Çekiç’in yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir