• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mardin Valisinden `Engelliler Haftası` açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – “Engelliler Haftası” nedeniyle açıklamalarda bulunan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, sebebi ve derecesi ne olursa olsun tüm engelliler, tüm vatandaşlar ile aynı temel haklara sahip olduklarını söyledi. 

Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve çözüm bulmak amacıyla, Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde her yıl 10–16 Mayıs günlerinde ‘Engelliler Haftası’ olarak çeşitli etkinliklerle kutlandığını hatırlatan Vali Cengiz, engelliliğin sadece engelli vatandaş ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu olmayıp, sosyal boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğunu ifade etti. 

Vali Cengiz sözlerini şöyle sürdürdü: “Unutulmamalıdır ki, sebebi ve derecesi ne olursa olsun tüm engelliler, tüm vatandaşlar ile aynı temel haklara sahiptir. Bu sebeple, nüfusumuzun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamda hareket imkânlarının sağlanması, sorunlarına çözüm üretilmesi ve bu inancın günlük yaşantımıza aktarılması, önceliğimiz olma niteliğini hiçbir zaman yitirmemelidir. Bu duygu ve düşüncelerle ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı kutluyor, engelli vatandaşlarımıza, aileleri ve sosyal çevreleriyle sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyorum.” (M. Salih Keskin – İLKHA)          

Bu haberler de ilginizi çekebilir