• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şer Odaklar Devrede!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas`ın, ABD Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice`a, israil ile barış müzakerelerine yeniden başlamayı, bazı koşulların yerine getirilmesi durumunda kabul edeceğini ilettiği bildirildi.

Abbas`a yakın bir kaynak, yaptığı açıklamada, Abbas`ın, Ramallah`taki makamında gerçekleşen görüşmede Rice`a, İsrail`in, hapishanelerindeki Filistinli mahkumlardan geriye kalan dördüncü grubu serbest bırakması, Batı Şeria ve Kudüs`te Yahudi yerleşim birimlerinin inşaatını 3 ay durdurması ve başta sınır meselesinin ele alınması şartıyla barış görüşmelerine yeniden başlamayı kabul ettiğini söylediğini belirtti.

Kaynak, bunun yanında Abbas`ın, 1967 sınırının tamamında ve başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devleti kurma konusunda siyasi çözümden yana olduğunu dile getirdiğini söyledi.

Rice`ın, herhangi bir öneri sunup sunmadığı konusunda bilgi vermeyen kaynak, Abbas`ın ülkesinin, anlaşmazlığı sona erdirmek için siyasi çözüm arayışının devam etmesini arzuladığını ifade ettiğini de kaydetti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir