• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Humus Harabe Kente Döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de yaklaşık 2 yıldır kuşatma altında kalan Humus`tan, rejimle muhalifler arasında yapılan anlaşma çerçevesinde, eski Humus bölgesinin harabe bölgesi ortaya çıktı.

Esed rejimi ile muhalifler arasında esir takası karşılığında eski Humus bölgesinden çıkan silahlı muhaliflerin ardında bölgeye giren gazeteciler, eskin kentin harabe haliyle karşılaştı.

Eski Humus bölgesinde Suriye Ordusu ile Özgür Suriye Ordusu`na (ÖSO) bağlı güçler arasında yaşanan çatışmalarda bölgede çok sayıda ev, iş yeri ve tarihi cami yıkılırken yüzlerce evde de büyük maddi hasar meydana geldiği gözlendi.

Eski Humus bölgesinde iki ordu birlikleri arasında kullanılan ağır silahlar nedeniyle sokak ve caddeler tahrip olurken bölgedeki keskin nişancılar nedeniyle sokaklarda araçlardan barikatların yapıldığı dikkati çekti.

Kentin tarihi mekanlarının bulunduğu bölgede taraflar arasındaki yoğun çatışmalar nedeniyle bazı tarihi camiler de hasar gördü.

Humus Valisi Talal Barazi, eski Humus bölgesinden tahliye sürecinin "olumlu bir havada" sürdürüldüğünü ifade ederek, gün içinde ordunun bölgeye gelmesiyle Humus`un "güvenli" bir kent ilan edileceğini belirtti.

Bölgeden çıkan muhaliflerden yaralı olanların hastanelere kaldırıldığını dile getiren Barazi, "Çarşamba günü silahlı muhaliflerin yüzde 80`ini oluşturan 980 kişi eski bölgeden çıktı" dedi.

Bölgeden çıkan muhaliflerin muhtelif kentlere gönderildiğini belirten Barazi, ilgili birimlerin eski semtlerde arama tarama operasyonları başlattıklarına dikkati çekerek yakın bir süre içinde güvenli bölge olarak ilan edileceklerini, hizmet ve altyapı şebekelerinin de onarılacağını vurguladı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir