• DOLAR 32.602
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2498.204
  • ...
Şehit Ubeydullah Durna Kızıltepe`de anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- PKK/BDP`liler tarafından katledilen Mustazaf Der Yüksekova Şubesi Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna, şehadetinin 3.yılında Kızıltepe Mustazaflar Cemiyeti tarafından dernek binasında düzenlenen programla rahmetle anıldı. 

Program İbrahim Bahadır’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra Kızıltepe Mustazaflar cemiyeti şubesi yönetim kurulu üyesi Nurettin Geşgin, şehidin hayatından bazı kesitler sunarak şöyle konuştu: “Peygamberlik mertebesinden sonra şehadet, insanoğlunun ulaşabileceği mertebelerin en yükseğidir. Şehitlik öyle bir derecedir ki insan onu kendi çabası ile elde eder. Bazen  de niyetle de olabilir. Bazen niyet bir ömürlük amele bedel gibi anında şehadeti kazandırabilir. Şehit ismi Ubeyd idi. Ubeydullah’ın manası Allah’ın küçük kulu. Her insan yeryüzüne indiği zaman bir Ubeyd’tir. Yani Allah’ın küçük bir kuludur. “ dedi.

Şehit Ubeydullah’ın küçük yaşında sahip olduğu hareketlilik ve çalışkanlığı ile dikkatleri üzerine çektiğini belirten Geşgin, “Köy okulunda eğitim hayatına başlayan şehit Ubeydullah, küçük yaşında sahip olduğu hareketlilik ve çalışkanlığı ile dikkatleri üzerine çekti. Askerlikten sonra Yüksekova’ya döndükten sonra, köy camisinde Kur’an eğitimi almaya başladı. Daha sonra ailenin isteği üzerine İstanbul’a çalışmaya gitti. Yaklaşık iki sene çalıştıktan sonra Yüksekova’ya dönen ve akabinde evlenen Ubeydullah, İslamî camia içindeki çalışmalarına ağırlık vererek kendisini yetiştirmeye çalıştı. Geçimini sağlamak için  inşaatlarda çalışmaya başladı. İş hayatında sahip olduğu ahlak ile yanında bulunan insanların dikkatini çeken Ubeydullah, her zaman işini sağlam yapan ve sözünün arkasında duran biri olarak tanındı.” ifadelerini kullandı.

Şehidin sergilediği tavırlarla tüm dava arkadaşlarının sevgi ve güvenini kazandığına dikkat çeken Geşgin, “Mustazaf-Der Yüksekova Temsilciliği’nin açılmasından sonra dernek için faal olan şehit,  sergilediği tavırlar ile tüm dava arkadaşlarının sevgi ve güvenini kazandı. Defalarca saldırıya uğrayan derneğin tadilatında çalışanların başını çekti. Yüksekova temsilciliğinin şubeye dönüşmesi sonucu dernek başkan yardımcılığı yaparak bu alandaki çalışmalarını daha da yoğunlaştırdı. Yardım Komisyonunun Başkanlığını da yaptı. Yüksekova  genelinde maddi durumu iyi olmayan ailelerin tespiti noktasında çalışmalara katılarak ihtiyaç sahiplerine kendi imkânları dâhilinde yardımlar ulaştırdı.” dedi.

Şehidin kendi eliyle yaptığı dernek çatısı üzerinde şehadet mertebesine ulaştığını söyleyen Geşgin,“Yüksekova Mustazaf-Der’e yapılan her saldırı sonrası işini gücünü bırakan şehit, derneğin yeniden hizmete girmesi için elinden gelen gayreti gösterdi. En sonunda da kendi eliyle yaptığı dernek çatısı üzerinde şehadet mertebesine ulaştı.”dedi.

 Medeni Dağlı’nın, şehit Ubeydullah Durna üzerine yazdığı ilahi okuduktan sonra program, yapılan dua ile  sona erdi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir