• DOLAR 32.548
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2431.536
  • ...
Cizre`de Mısır`daki İdam kararları protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Cizre Sivil Toplum Kuruluşu İnsiyatifi öncülüğünde Bugün saat 17.00’de Cizre Huzur Camii önünde ‘Mısır’daki idamları protesto, Fir’avunları telin’ konulu kitlesel basın açıklaması yapıldı.

Programda  Abdulkerim Benzer hoca tarafından Kur’anı Kerim okunmasından sonra Mustazaflar cemiyeti Cizre Şube Başkanı Ferhan Dündar Kürtçe kısa bir konuşma yaptı.  Ferhan Dündar  konuşmasının başında  Şura suresi 39. ayetindeki  Müslümanların toplumsal bir dayanışmayla birbirlerinın savunucuları olduğuna vurgu yaptıktan sonra,  “Mısırın meşru kıyamını desteklemeleri ve haklarına tecavüz edilen gayri meşru darbeye karşı çıkmaları bütün Müslümanların ilahi mesuliyyetleridır. Onun için bütün ümmetin meydanlara inmeleri ve haykırmaları lazım. Tağuti dünya görüşüne sahip iktidar kuklaların İslami ve Müslümanları karalamaya çalışıyor, batıl hedefler için de gafil Müslüman halkları sinsi düşmanları dini dine karşı kullanacağını beyan ediyor. Mısırda şuan sarıklı ve cübbeli belamların emperyalist güçlerin uşaklığını yapan Sisi’nin safında yer aldıkları açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. Artık İslam ümmetinin İhvan hareketinin meşru taleplerini destekleyip Mısır cuntasını mahkûm etmeleri Müslümanları haykırma zamanıdır. 

Son olarak Dündar İslami vahdete vurgu yaparak Mısır’daki darbenin sadece Mısır İhvanına değil,  bütün Müslümanlara yapıldığını söyleyerek, Enfal suresi 73. ayetinde kâfir ve zalimlerin birbirlerinin velileri olduğunu beyan ediyor. Müslümanlar da eğer el birliği yapıp aralarında vahdet ve dayanışma olmasa daha çok enkazların olacağını söyledi.

Basın acıklaması sırasında sık sık tekbir getiren kitle, ‘Mısr’a selam direnişe devam, Mursi’ye selam Sisi’ye lanet’ sloğanları attı .

Kitlesel Basın açıklamasına destek veren Sivil Toplum Kuruluşları.

Eğitim Bir-sen Cizre temsilciliği , Genç Memur-sen Cizre temsilciliği , sağlık-sen Cizre temsilciliği, Memur-sen Cizre temsilciliği , Mazlum-der Şırnak şubesi, Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi, Nur eğitim-der, Cizre Nuh Gıda Bankası, Hayatan Cami-der, Şeyh Esat Cami-der, Muhtarlar Derneği, Cizre Kalıpçılar ve sıvacılar Derneği, Cizre Turizm ve kültür derneği, Cizre Sivil Toplum derneği,Eğitim derneği,Çev-der, Cisiad, Nuh Nebi derneği,Cizre Fırıncılar  hizmetleri derneği, Esnaf sanatkarlar Kefalet kooperatifi, Maruf Din Gönüllüleri derneği ve Cizre Camilerini ve Kur’an Kurslarını yaşatma ve dayanışma derneği. 

(Abit Dündar –İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir