• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
Vakıf baniler için Mevlid-i Şerif okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman’da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde ikindi namazına müteakip camilerde Vakıf Baniler için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Batman ulu camisinde düzenlenen program, Kuran-ı Kerim tilaveti ve okunan ilahilerle başladı.

İlahilerin ardından cami mevlüthanları tarafından Türkçe Mevlid-i Şerif okundu. Programda cami cemaatine ikram dağıtıldıktan sonra okunan dua ile sona erdi.

Program hakkında kısa bilgi veren cami müezzini Hafzullah Kavak, “Burada okunan Mevlit her sene bu vakitte Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından organize ediliyor. Amacımız Müslümanların daha önce mallarını vakf eden, hayır işleyenler için bu bir teşviktir. Bu şeylerin devamı içindir, anlamak için, ehemmiyetini anlamak için tekrar yapılması için Mevlid-i Şerif Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından icra ediliyor.” dedi.

Cami cemaatinden Şehmus Gündüz, “Dünya fanidir, dünya hiçbir şey değildir. Asıl öbür dünyadır. Yüce Rabbim Mısır Müslümanları ve herkesi muvaffak etsin ve rahmet eylesin. Böyle programları çok güzel görüyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Şehmus Daldal ise, “Bu programlardan mutluluk duyuyoruz. Bu dönemdeki gençlerimiz İslamiyet izinde doğru olurlar. Çok memnunuz ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.  

(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir