• DOLAR 32.577
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2430.364
  • ...
İmam Hatipli Öğrencilerden İdam Kararına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN – Mısır’da İhvan mensuplarına yönelik verilen idam kararlarına tepkiler büyüyor. Son olarak Van Anadolu İmam Hatip Lisesi öncülüğünde düzenlenen ve Van’daki İmam Hatip Liselerinin de katıldığı basın açıklaması ile protesto edildi.

Feqıye Teyran Parkında düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda İmam Hatip öğrencisi katıldı. Sık sık sloganların ve tekbirlerin getirildiği basın açıklamasına çevredeki vatandaşlar da destek verdi.

“Kurulan darağaçlarını, özgürlük meşalesiyle yakmak için buradayız “

Grup adına basın açıklamasını okuyan Ömer Çelen, “Mısır`da darbecilerin yargı tiyatrosunda aldığı kararı protesto etmek için burada toplanmış bulunuyoruz. Masum kardeşimize sahip çıkmak İçin buradayız, idamları durdurmak, Mısırlı mazlumlar adına ses vermesi için insanlığın vicdanına seslenmek için buradayız, özgürlük ateşiyle yola çıkan kardeşlerimizin boynuna ölüm düğümü atmak için kurulan darağaçlarını, özgürlük meşalesiyle yakmak için buradayız.” dedi.

“Mısır’daki İdamlar bize Hz. İbrahim ile Nemrut arasında yaşananları hatırlatıyor”

Çelen, Mısır’daki cuntacıların 20 dakika içerisinde yüzlerce idam kararı verdiğini belirterek, “Mısır`daki bu idam kararları bizlere tevhid önderlerinden İbrahim ile zalimlerin önderlerinden Nemrut arasında yaşananları hatırlatıyor. Kuran`ın aktardığına göre, Nemrut hükmettiği ve affettiği ölüm cezalarına binaen yeryüzünde ilahlık taslıyor, `ben de diriltir ve öldürürüm!` iddiasında bulunuyordu. Mısır`daki cuntacılar da 20 dakika içerisinde yüzlerce idam kararı veriyor, öteki bir duruşmada yüzlerce kişiyi `affediyor`, fakat başka yüzlerce kişinin keyfi olarak idamına hükmediyor. İnsan hayat ve onuruyla böyle küstahça oynamak ancak Nemrud misali ilahlık taslamakla izah edilebilir. Aralarında binlerce yıl bulunmasına rağmen zalim ve müstekbirlerin tabiatındaki bu benzeşme bize çok şey anlatıyor!”  diye konuştu.

“Batılı ülkeler idam kararını değil, Youtube ve Twitter’ın erişime kapatılmasını insanlık suçu olarak görüyor”

Başta batılı ülkeler olmak üzere Mısır`daki darbe yönetimine destek verenler, sessiz kalanların,  idam yoluyla gerçekleştirilmek istenen katliamın azmettiricisi, ortağı ve asli faili olacaklarını belirten Çelen, “Darbecilere verilen siyasi kredinin, "biz üç maymunu oynarız, siz katliama devam edin" pazarlığının eseri idam kararıyla, insanlığın vicdanı test edilmektedir. Anlaşılan odur ki; Batı ve Batının Türkiye üzerindeki tavrını alkışlayanlar, 529 insanın idam yoluyla katledilmesini değil Youtube ve Twitter’in erişime kapatılmasını insanlık suçu olarak görüyor. Türkiye`ye bu nedenle verdiği tepkinin zerresini dahi Mısır`daki idamlara göstermeyen Batılı ülkeler, bu ikiyüzlü yaklaşımlarıyla bir kez daha sınıfta kalmıştır. Demokratik değerler üzerine inşa edildiği iddiasındaki Batı, Mısır`da darbe olduğunda ses çıkarmamanın ötesinde darbecilere siyasi ve ekonomik kredi açtı, psikolojik destek verdi, bugün de idamlara sessiz kalmaktadır." ifadelerini kullandı.

“Firavunların karşısına bir Musa çıkacak zulmün hesabı sorulacaktır”

Van’da ki İmam Hatip Liseleri öğrencileri olarak kardeşlerinin yanında olduklarını söyleyen Çelen, "Adaletsizliklerin, katliamların son bulması için vicdanını kaybetmemiş uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye çağırıyoruz. Ümmet, tezgâhlanan bu tür emperyalist oyun ve senaryolara karşı uyanık ve duyarlı olmalıdır. Müslümanların tevhidi çizgiden ve değerlerinden asla vazgeçmeyecek, vazgeçemeyeceği bilinmelidir. Daha önce olduğu gibi bugün ve yarınlarda da Müslümanların ilkeli bir duruş sergileyeceği bilinmelidir. Son olarak 529 idama sessiz kalanlara yazıklar olsun. Firavunların diktası sona erecektir. Zalimlerin sonu hüsran olacaktır. Firavunların karşısına bir Musa çıkacak zulmün hesabı sorulacaktır. Gün Mısır`a destek olma günüdür. 529 idama karşı çıkma günüdür. Zafer inananlarındır. Verilen bu hukuksuz kararları da kabul etmiyoruz.” dedi.

“İhvan, dünyadaki bütün halklara örnek gösterilebilecek bir dayanışma ve direniş sergiledi”

Çelen, İmam Hatip öğrencileri olarak ellerinden geldiğince ve güçleri yettiğince zalim cunta yönetimine ve onun boğucu baskısına karşı direnen kardeşlerin yanında olacaklarını ilan ederek, “Mısır`daki kardeşlerimiz son olarak 3 Temmuz darbe sürecinden beri dünyadaki bütün halklara örnek gösterilebilecek bir dayanışma ve direniş sergiledi. Darbenin hemen ardından cuntacılar tarafından Rabiatu`l Adeviye meydanının basılmasıyla katledilen binlerce masumdan bu yana, Mısır`dan her hafta kardeşlerimizin ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. Öte yandan Mısır`dan her hafta İhvan`ın öncülük ettiği darbeye ve zorbalığa karşı çıkan özgür kardeşlerimizin barışçıl direnişlerinin haberleri de gelmeye devam ediyor! Bizler de buradan "İmam Hatip Lisesi Öğrencileri" olarak elimizden geldiğince ve gücümüz yettiğince zalim cunta yönetimine ve onun boğucu baskısına karşı, zulme karşı direnen kardeşlerimiz ve onların aydınlık mücadelesiyle birlikte olacağımızı tekrar ilan ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Basın açıklaması yapan öğrenciler daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

(Hacı Yılmaz- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir