• DOLAR 32.589
  • EURO 34.866
  • ALTIN 2505.05
  • ...
Corona Virüsü 15 Ülkede Görüldü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Suudi Arabistan`da Eylül 2012`de corona virüsünü keşfeden Mısırlı mikrobiyoloji uzmanı Muhammed Zeki, ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromunun (SARS) değişik bir türü olan virüsün şimdiye kadar 15 ülkede görüldüğünü, yakalananların yüzde 28`inde hastalığın ölümle sonuçlandığını belirtti.

Mısır`da Ayn`uş Şems Üniversitesi Tıp Fakültesinde mikrobiyoloji profesörü Zeki, başkent Kahire`de Doktorlar Sendikası`nda corona virüsüyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Suudi Arabistan`da 2012 yılında virüsü keşfettiğini belirten Zeki, dünyada 15 ülkede corona virüsü görüldüğünü, 495 kişinin virüse yakalandığını ve bunların 141`inin hayatını kaybettiğini söyledi.

Virüs görülen ülkelerin isimleri ve hangi ülkede kaç vaka tespit edildiğine dair ayrıntılı bilgi vermeyen Zeki, virüse yakalananların yüzde 28`inde, hastalığın ölümle sonuçlandığını ifade etti.

Virüsün, ilk olarak Suudi Arabistan`da ortaya çıktığını ve hakkındaki bilgi eksikliğinden tam tanı konulamadığını belirten Zeki, "Corona, yarasalardan develere geçti, develerden de insanlara. Bununla beraber virüsün, farelerden develere, develerden insanlara geçme ihtimali de var. Yarasalar ve fareler, idrarını meyveler üzerine yapar. Eğer bir insan, meyveleri yıkamadan yerse virüsün direkt insana geçme ihtimali yüksek" diye konuştu.

Teşhis hakkında bilgi veren Zeki, "Corona virüsünün teşhisi kandan değil balgamdan yapılır. Virüs, solunum sisteminin alt kısmında çoğalır" dedi.

Amerikalı bilim insanlarının "develerden bulaştığı tahmin edilen" virüse karşı etkili antikorlar bulduğu açıklanmıştı.

SARS`ın değişik bir türü olan corona virüsü, ilk olarak Eylül 2012`de tespit edildi. Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin korkusu haline gelen corona virüsü, akciğerleri ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaştığı belirtiliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı henüz koruyucu aşı veya antibiyotik ilaç tedavisi bulunmuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir