• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
Ankara`daki 60 Suriyeli Mardin`e gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Ankara`da 3 katlı bir binada kalan Suriyelilerle mahalleli arasında çıkan kavganın ardından yaklaşık 60 Suriyeli, kampta kalmaları için Mardin`e gönderildi.

Altındağ Hacılar Mahallesi`nde, iddiaya göre 3 katlı bir binada kalan Suriyelilerle mahalleli arasında kavga çıktı. Olayın büyümesi üzerine müdahale eden polis, ortamın yatışmasının ardından Suriyelileri binadan çıkardı.

Bir süre sonra ise binada yangın çıktı. İddiaya göre, mahalleli yangını söndürmek için gelen itfaiye ekibine izin vermedi. İtfaiye ekipleri, polisin yardımcı olmasının ardından kısa sürede yangını söndürdü. Bu arada, binada aileleriyle kalan yaklaşık 60 Suriyeli ise gece saatlerinde kampta kalmaları için otobüslerle Mardin`e gönderildi.

Olayda, 2 polis memurunun hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Ulubey Mahallesi Muhtarı Niyazi Köroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahalleli bir genç ile birkaç Suriyeli arasında çıkan bir kavganın büyümesi sonucu bu olayların yaşandığını belirtti.

Köroğlu, söz konusu binada çoğunluğu bekar erkek yaklaşık 60 Suriyelinin ikamet ettiğini, olaylar sonucunda da polis ekiplerince götürüldüğünü söyledi. Köroğlu, mahallede bir çok Suriyelinin yaşadığını ancak Suriyeli ailelerle bu zamana kadar bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade etti.

Aynı binanın alt katında işyeri olan mefruşatçı Hülya Türkoğlu da dün saat 20.00 dolaylarında başlayan olayın gece saat 01.00`e kadar sürdüğünü, karşılıklı taş ve binadan kiremit atmayla başlayan olaylara daha sonra polisin müdahale ettiğini anlattı.

Binadaki Suriyelilerin kendi aralarında zaman zaman sorunlar yaşadığını belirten Türkoğlu, olaylar sonrasında binanın boşaltıldığını kendisinin de işyerini boşaltmak zorunda kaldığını söyledi. Öte yandan polis ekipleri bina çevresinde önlem aldı.
Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir