• DOLAR 32.541
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2430.829
  • ...
Çiftçiler uydu takip sistemiyle mağdur oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Ergani’de çiftçiler, uydu takip sistemi ile yanlış parsellemenin ortaya çıkmasından dolayı çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) desteklemesinden faydalanamadıkları gerekçesiyle mağdur edildiklerini belirttiler. Çiftçiler mağduriyetlerinin giderilmesi için ilçe Ziraat Odasına giderek Başkan İzzet Güzel’e sorunlarını ilettiler.

Ergani’de çiftçilerin çiftçi kayıt sistemine başvuruları için son gün 30 Mayıs. Uydu takip sisteminin arazi tespitlerinde yanlış parselleme ortaya çıkarmasından dolayı bu yıl ÇKS’den faydalanamadıklarını belirten çiftçiler adeta isyan ettiler. Arazilerinin tapulu olmasına karşın müşterek arazilerin uydu takip sisteminde dağınık belirlenmesi nedeniyle bu durumun karmaşaya neden olduğunu belirten çiftçiler, seslerini duyurmak için ziraat odası başkanı İzzet Güzel ile görüşerek mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

Çiftçilerden Zülküf Kaya yaptığı açıklamada; “Bakanlığının uyguladığı bu sistem yanlış bir sistemdir. Uydu takip sistemi tarım arazilerini yanlış parselleyerek ortaya çıkan sapmalar biz çiftçileri mağdur etmektedir. Ortaya çıkan bu durum nedeniyle bu yıl destekleme alamayacağız. Yapılabilecek en sağlıklı şey, uydu takip sistemi yerine görevlilerin arazileri gezip parselleri belirleyip birleştirdikten sonra bizleri sorumlu tutması gerekmektedir. Bu mağduriyet biran önce giderilmezse çiftçiler olarak ses getirecek eylemler yapacağız” şeklinde konuştu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı İzzet Güzel ise çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için il bazında toplantılar gerçekleştirerek sorunun çözüme kavuşması için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.

(Veysi Demirci-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir