• DOLAR 32.603
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2497.306
  • ...
Ergani'de turizm bekçileri iş bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Tarihi Hilar Mağaraları ve Çayönü’nün 7 yıldan bu yana güvenliğini sağlayan bekçiler 4 aydan buyana maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktılar. Müze Müdürlüğü bünyesinde görevli bekçiler, aylardır maaşlarını alamamalarına rağmen gönüllü olarak tarihi mekânın güvenliğini gece gündüz sağlamaya devam ettiklerini ancak maaşlarının ödenmesi noktasında bu zamana kadar herhangi bir gelişme sağlanmadığı gerekçesiyle tarihi mekânda pankart açarak iş bırakma eylemine başladılar. Tarihi Hilar mağaralarını gezmeye gelen misafirler ise eylem yapan bekçilere destek verdiler. 

 

 “Bıçak kemiğe dayandı”

Pankartlı iş bırakma eylemi başlatan bekçilerden Kadri Yıldırım, “Ocak ayından buyana ödenek olmadığını öne sürerek maaşlarımızı vermiyorlar. Maaşımız ödenene kadar iş bırakma eylemimiz devam edecek” dedi.

 

İş bırakma eyleminde bulunan bekçilerden Barış Aslan ise; “7 yıldan buyana Diyarbakır Arkeoloji Müze Müdürlüğü bünyesinde burada çalışmaktayız. 3 arkadaşımızla geceli gündüzlü vardiyalı bir şekilde buraya bekçilik yapıyoruz. Bu süreçte bir ile iki ay arasında giriş çıkış yapılarak böylelikle bizlere kadro da vermediler. Gelinen noktada son dört aydan beridir maaşlarımız ödenmiyor. Buna rağmen bu süreçte gönüllü olarak görevimizi yaparak işlerimiz aksatmadık. Ancak ne maddi gücümüz ne de sabrımız kalmamış; bıçak kemiğe dayanmıştır. Hakkımızı sonuna kadar aramaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Güvenlik köy korucularına bırakıldı

Bekçilerin iş bırakmasının ardından tarihi mekânı silahlı geçici köy korucuları korumaya başladı. Yerli ve yabancı turist akınına uğrayan Hilar ve Çayönü’nde silahlı köy korucularını gören ziyaretçiler, tarihi mekânın silahlı korucularla korunmasına tepki gösterdiler. (Veysi Demirci-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir