• DOLAR 32.575
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2429.517
  • ...
Bursa'da kamu sahilleri halka açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi’ne ait Narlı Sosyal Tesisleri’nde Başkan Altepe ile bir araya geldi. Vali Karaloğlu, Narlı Sosyal Tesisleri’nde restoran ve bungalov tarzı konaklama tesislerini gezdikten sonra beraberindekilerle birlikte sahil yolunu yürüyerek Karacaali bölgesine geçti.

 

“Bursa sahil kenti olmalı”
Burada Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait Karacaali Gençlik ve İzcilik Eğitim Kampı’nı gezen Vali Karaloğlu, 145 kilometre uzunluğa sahip sahillerden halkın yeterince istifade edemediğini belirtti. Son dönemde Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın sahil kenti olma kimliğine yönelik Mudanya ve Gemlik merkezde önemli çalışmaları olduğunu dile getiren Karaloğlu, “Sahilde bazı alanlar kamunun elinde ve bu alanları halka açmamız gerekir. Bu alanları halka açmadan Bursa’yı sahil şehri yapamayız.” şeklinde konuştu.

 

“Yelkenli turizmi”
Hasanağa bölgesinde bulunan Hasanağa Gençlik ve İzcilik Eğitim Kampı ve Milli Emlak’a ait yazlık tesisleri’de inceleyen Vali Karaloğlu: “Gemlik Körfezi’ni konaklama ve spor tesisleri, plajları, marinaları ve yelkenlileriyle bir turizm kenti olarak görmek istediklerini açıkladı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Bursa’nın kıyılarını aktif hale getirmek ve 12 ay boyunca kullanılabilirliğini sağlamak istediklerini söyledi. Bu çerçevede Gemlik Körfezi’ne büyük önem verdiklerini belirten Başkan Altepe, Armutlu’dan Manastır’a kadar olan bölgedeki kamuya ait tesisleri devralmak ve gerekli düzenlemeleri yaparak en kısa sürede halkın kullanımına sunmak istediklerini ifade etti. Altepe, “Hedefimiz, buradaki kampları başta sporcularımız ve gençlerimiz olmak üzere toplumun değişik katmanlarının istifadesine sunmak” dedi.

 

Gemlik Körfezi’nin Manastır’dan başlayarak Hasanağa, Karacaali ve Narlı’dan Armutlu’ya kadar çok değerli alanlara sahip olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, buradaki sahil ve plajları zenginleştirerek tatil ile eğitimin birlikte yürütülebildiği, aynen Bodrum’da olduğu gibi marinalarıyla, turizm tesisleriyle yaşayan bir turizm bölgesi yapmak istediklerini anlattı. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir